ΕΛΑΜ: Aπαίτηση του κατοχικού ηγέτη γίνεται νόμος στην ΚΔ

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου είπε ότι αύριο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ που θέλει να αφαιρέσει τα δικαιώματα της Βουλής και τον λόγο που έχει σήμερα η Βουλή στα θέματα της παιδείας και να παραχωρήσει τις εν λόγω

αρμοδιότητες στον εκάστοτε Υπουργό Παιδείας.

Σε δηλώσεις του σήμερα στη Βουλή είπε ότι “στόχος της συγκεκριμένης πρότασης νόμου είναι η ακύρωση της τροπολογίας του ΕΛΑΜ όσον αφορά το ενωτικό δημοψήφισμα”, προσθέτοντας ότι “είναι η πρώτη φορά από το 1974 που η απαίτηση του κατοχικού ηγέτη γίνεται νόμος της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Ανέφερε ότι “οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ προχωρούν με αυτή την πράξη στην παραχάραξη της ιστορίας και στην διαγραφή της”, προσθέτοντας ότι “η αυριανή μέρα θα είναι μέρα ντροπής για τον κυπριακό ελληνισμό”.

“Είναι ξεκάθαρο πλέον προς πάσα κατεύθυνση πως σκέφτονται και πως ενεργούν οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων”, ανέφερε.

“Πρώτον, υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών οι οποίοι τους εμπιστεύτηκαν το μέλλον τους, δεύτερο, απαξιώνουν τον θεσμό και τον ρόλο του κοινοβουλίου, τρίτον, μετατρέπονται με αυτή την πράξη σε ουρά της κατοχής και του Αττίλα”, πρόσθεσε.

Ο κ. Χρίστου είπε ότι “κάποιοι θα πρέπει να μάθουν ότι η Κύπρος δεν είναι τούρκικη επαρχία και δεν θα γίνει τούρκικη επαρχία”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα