Mε υβριδικό αεροπλάνο θα πετούμε to 2020!

Το μέλλον των αμερικάνικων εσωτερικών πτήσεων θα μπορούσε να είναι ηλεκτρικό - ή, τουλάχιστον, υβριδικό.

Η αεροπορική start-up Zunum Aero, που μέχρι τώρα λειτουργούσε με απόκρυψη πληροφορίων, ανακοίνωσε ένα τολμηρό πλάνο, ότι θα εντάξει σε μεγάλη κλίμακα υβριδικά αεροπλάνα σε ταξίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εταιρεία προβαίνει σε μια σειρά από πατέντες, έχοντας ήδη την υποστήριξη των δύο μεγάλων ονομάτων στον τομέα των

αερομεταφορών, της Boeing και της JetBlue.

Η Zunum λέει ότι θα κατασκευάσει υβριδικό αεροσκάφος με 10 έως 50 θέσεις που θα μπορούσε να ταξιδέψει μέχρι 700 μίλια, λανσάροντας το αρχές του 2020 και με τη δυνατότητα να φτάσει πάνω από 1.000 μίλια μέχρι το 2030. Τα αεροσκάφη, εχτός από τα εμφανές περιβαλλοντικά οφέλη που έχουν ως ένα υβριδικά , θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέες γραμμές, περικοπές για ναύλα, καθώς και μείωση στο χρόνο του ταξιδιού.

Τα υβριδικά αεροπλάνα είναι μόνο ένα μέρος των σχεδίων της Zunum που θα ταρακουνήσει τα εγχώρια αεροπορικά ταξίδια. Η εταιρεία θα προσπαθήσει να καλύψει ένα τεράστιο αριθμό μικρών αεροδρομίων της χώρας που δεν αξιοποιούνται επαρκώς, ούτως ώστε να οικοδομήσουν ένα νέο σύστημα σύντομο, περιφερειακών δρομολόγια.

Αυτό το σχέδιο θα μπορούσε να κάνει περισσότερα από το να παρέχει γρήγορες πτήσεις σε μικρότερα αεροδρόμια. Η ομάδα Zunum πιστεύει ότι το σχέδιο θα μπορούσε να μειώσει σε σημαντικό βαθμό το κόστος. «Η υβριδική ώθηση είναι μια λύση που αλλάζει τη βιομηχανία, επιτρέποντας μεσαίου μεγέθους αεροσκάφη περιφερειακών διαδρομών να έχουν καλύτερη αποδοτικότητα κόστους από τις αερογραμμές«, είπε ο ιδρυτής της εταιρείας και διευθύνων σύμβουλος, Ashish Kumar, σε δήλωσή του. Η εταιρεία εκτιμά ότι η μείωση των γενικών εξόδων θα μπορούσε να μειώσει το κόστος για τα ναύλα από 40 έως 80 τοις εκατό κάτω από τις τρέχουσες τιμές.

Πηγή: Mashable

Keywords
Τυχαία Θέματα