Έκθεση κρητικού κρασιού στην Αθήνα

Οι οινοποιοί της Κρήτης οργανώνουν, για πρώτη φορά στην Αθήνα, την έκθεση κρητικού κρασιού «ΟιΝοτικά» στις 30 Οκτωβρίου 2016, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Σύμφωνα με το Δίκτυο Οινοποιών του νησιού, η οινική Κρήτη ταξιδεύει στην Αθήνα και το «Wines of Crete» και 23 οινοποιεία

του νησιού προσκαλούν επαγγελματίες και οινόφιλους να δοκιμάσουν πάνω από 200 ετικέτες κρητικού κρασιού.

Κατά την έκθεση θα γίνει σεμινάριο με αναφορά στην «Οινική» Κρήτη. Το σεμινάριο αφορά στην πολυδιάστατη αμπελοοινική ταυτότητα του νησιού. Στη διάρκειά του, οινοποιοί και οινολόγοι από κάθε ζώνη, σε ρόλο εισηγητών, θα ξεδιπλώσουν τα χαρακτηριστικά των γηγενών ποικιλιών, του έντονου ανάγλυφου και των πολυποίκιλων εδαφών του τόπου τους.

Ακόμη, θα γίνουν τα «ΟιΝικά Ανταμώματα», όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν, σε μικρές ομάδες, να δοκιμάσουν κρητικές ποικιλίες και να γνωρίσουν τους οινοποιούς που βρίσκονται πίσω από την ετικέτα.

Επίσης, θα ακολουθήσει εκδήλωση με θέμα: «Απολαμβάνοντας... βιδιανό ή Κοτσιφάλι μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες».

Τέλος, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να απολαύσουν το κρασί τους παρακολουθώντας βίντεο και φωτογραφίες του Wines of Crete.

Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων για το σεμινάριο τα «ΟιΝικά Ανταμώματα» και την εκδήλωση για το Βιδιανό κρασί ή Κοτσιφάλι γίνεται συμπληρώνοντας ειδική φόρμα ΕΔΩ.

Το ωράριο έκθεσης είναι:

12:00- 14:00 για επαγγελματίες.

14:00 - 20:00 για το οινόφιλο κοινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα