Εκτεταμένα επεισόδια σημάδεψαν το πανελλαδικό συλλαλητήριο

Με εκτεταμένα επεισόδια σημαδεύτηκαν πάλι οι κινητοποιήσεις των πολιτών εναντίον των ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης.

Λίγο πρίν από την διάλυση του συλλαλητηρίου στό κέντρο της Αθήνας, που χαρακτηρίστηκε το μεγαλύτερο των τελευταίων χρόνων από τις συνδικαλιστικές ενώσεις, κουκουλοφόροι του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου άρχισαν να ρίχνουν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, και να προκαλούν ζημιές σε προθήκες καταστημάτων, τραπεζών

και ξενοδοχείων στη Πλατεία Συντάγματος.

Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών, κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου μέχρι και την περιοχή των Εξαρχείων όπου μέχρι και αυτήν την ώρα, 8η νυχτερινή Πέμπτης, συνεχίζονται οι μάχες με τους κουκουλοφόρους.

Μέχρι στιγμής, έχουν προσαχθεί δύο συλληφθέντες.

Ένας δημοσιογράφος, αστυνομικός συντάκτης Δημήτρης Πέρρος, που κάλυπτε τις απεργιακές συγκεντρώσεις για λογαριασμό του Αθήνα 9.84, δέχθηκε επίθεση από αγνώστους στην οδό Πατησίων. Διακομίσθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Κατά τις σημερινές κινητοποιήσεις, πάνω στον βράχο της Ακρόπολης κρέμασαν, για λίγα λεπτά το μεσημέρι, οι παραγωγοί πωλητές λαϊκών αγορών. Κατόπιν παρέμβασης της αστυνομίας, οι συγκεντρωμένοι κατέβασαν το πανό και αποχώρησαν.

Η αστυνομία εκτιμά ότι περισσότεροι από 15.000 διαδηλωτές έλαβαν μέρος στο σημερινό αντικυβερνητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, που διοργανώθηκε από τους δύο μεγάλους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Ξεχωριστό συλλαλητήριο πραγματοποίησε, όπως συνηθίζεται, το συνδικάτο του ΠΑΜΕ, που πρόσκειται στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.

Η λαϊκή δυσαρέσκεια εκδηλώνεται εξαιτίας του προτεινόμενου από την κυβέρνηση νομοσχεδίου με μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, γεγονός που επηρεάζει τα μέχρι τώρα ισχύοντα στο συνταξιοδοτικό και στις κοινωνικές ασφαλίσεις όλων των εργαζομένων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα