Διαστάσεις λαμβάνει η διερευνώμενη υπόθεση απαγωγής 4χρονης

Μεγάλες διαστάσεις προσλαμβάνει η διερευνώμενη υπόθεση απαγωγής ανήλικης από τη Λευκωσία, που πιστεύουν ότι απέτρεψαν οι Αρχές.

Οι τρεις ύποπτοι Νορβηγοί, που συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου και σύμφωνα με τις Αρχές ενεργούσαν κατ' εντολή του πατέρα, της ανήλικης, οδηγήθηκαν εκ νέου στο δικαστήριο, το οποίο ανανέωσε για άλλες 6 μέρες την κράτησή τους.

Δύο τηλεοπτικά συνεργεία και τρεις δημοσιογράφοι από διάφορα μέσα της Νορβηγίας βρίσκονται στην Κύπρο για κάλυψη

της πρωτοφανούς για τα Κυπριακά χρονικά διερευνώμενης υπόθεσης συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και συγκεκριμένα πιθανής απαγωγής τετράχρονου κοριτσιού από τον πατέρα του.

Οι τρεις Νορβηγοί που κατόπιν πληροφοριών από τη Γιούροπολ συνελήφθησαν ως ύποπτοι την περασμένη Κυριακή στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, αρνούνται κάθε ανάμειξη σε υπόθεση πιθανής απαγωγής και κατά τη σημερινή διαδικασία ανανέωσης της κράτησής τους για άλλες έξι μέρες επέμειναν ότι ο λόγος που ήρθαν στην Κύπρο ήταν συγκεκριμένος.

Ο εξεταστής της υπόθεσης Αρχιαστυφύλακας Κυριάκος Παναγίδης ανέφερε ότι δεν εντοπίστηκαν έγγραφα του οχήματος που ισχυρίζονται ότι θα μετέφεραν οι ύποπτοι ούτε η εξουσιοδότηση του πατέρα της ανήλικης.

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί δέκα καταθέσεις και υπολείπονται άλλες 15 για ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου .

Η αστυνομία αναζητεί άλλο ένα πρόσωπο, για το οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης το οποίο φέρεται να συναντήθηκε με δύο από τους τρεις υπόπτους για να τους υποδείξει διάφορα σημεία δρόμους και περιοχές της Λευκωσίας, αλλά τους οδήγησε μόνο στον τόπο εργασίας της μητέρας της ανήλικης.

Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε στο δικαστήριο ότι στους χάρτες που βρέθηκαν στη κατοχή των υπόπτων, πέραν των σημειώσεων που αφορούν τις οικίες της μητέρας της ανήλικης, των γονιών της, της εργασίας της και του νηπιαγωγείου της ανήλικης, υπάρχουν ένα Τ/Κυπριακό όνομα και ένας Τ/Κυπριακός αριθμός κλήσης. Επίσης, οι πλείστες διευθύνσεις και διαδρομές που είναι πάνω στους χάρτες είναι χρωματισμένες και καταλήγουν στα σπίτια της οικογένειας ενώ οι υπόλοιπες στα κατεχόμενα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα από το φιλικό περιβάλλον της μητέρας, η μητέρα και το ανήλικο παιδί της επισκέφθηκαν την Νορβηγία τον περασμένο Νοέμβρη και ο πατέρας είχε κανονίσει ένα τριήμερο σε θεματικο πάρκο.

Η συμπεριφορά του όμως, προκάλεσε έντονη περιέργεια καθώς ανέφερε στη μητέρα και πρώην σύζυγό του ότι έπρεπε να μάθουν νορβηγικά διότι είχε σκοπό να γράψει τη μικρή τους κόρη σε νορβηγικό σχολείο. Τότε η μητέρα αποφάσισε να ζητήσει και πετύχει την έκδοση διατάγματος για την κηδεμονία της ανήλικης.

Πάντως, ο Νορβηγός πατέρας της μικρής παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί το διάταγμα δικαστικής συνδρομής προς τις Νορβηγικές αρχές για ανάκρισή του, μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο της πατρίδας του ανέφερε ότι έστειλε τους τρεις συμπατριώτες του στην Κύπρο μόνο και μόνο για να διευθετήσουν την επιστροφή ενός αυτοκινήτου του.

Keywords
Τυχαία Θέματα