ΕΚΤ: Σταθεροποιούνται τα επίπεδα καταθέσεων στην Ελλάδα

Τα επίπεδα των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες φαίνεται να έχουν σταθεροποιηθεί, μετά τη συμφωνία για την επέκταση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδα τον περασμένο μήνα, με μερικές ημέρες να υπάρχουν καθαρές εισροές καταθέσεων και μερικές καθαρές εκροές, δήλωσε τη Δευτέρα πηγή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Ανέφερε ότι υπήρχε "μεταβλητότητα

στις καταθέσεις" και έτσι η ΕΚΤ παρακολουθούσε από κοντά την κατάσταση, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι "έχουμε δει κάποια σταθεροποίηση (στις καταθέσεις) τις τελευταίες δύο εβδομάδες".

Η ΕΚΤ συνέχισε να στηρίζει με ρευστότητα τις ελληνικές τράπεζες, σημείωσε, λέγοντας ότι το σημερινό επίπεδο χρηματοδότησης είναι πέρα των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε σύγκριση με 45 δισ. τον περασμένο Νοέμβριο.

Η ίδια πηγή είπε ακόμη ότι η ΕΚΤ δεν είχε αλλάξει την άποψή της ότι δεν θα αυξήσει το ανώτατο όριο για την έκδοση έντοκων γραμματείων από την Ελλάδα, καθώς αυτό θα ισοδυναμούσε με «νομισματική χρηματοδότηση» του κράτους - οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη χρηματοδότηση από την Κεντρική Τράπεζα για να αγοράσουν κρατικούς τίτλους.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα