Εκσυγχρονισμό του ΟΓΑ ζητεί ο Ευρωαγροτικός

Πάγια θέση του Ευρωαγροτικού είναι ότι ο Οργανισμός Γεωργικής Ασφάλισης είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο το οποίο διαθέτει σήμερα ο Κύπριος γεωργός και θα πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.

Σε ανακοίνωση, με αφορμή την προσωρινή μεταφορά του Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης, στο Υπουργείο Γεωργίας, ο Ευρωαγροτικός αναφέρει ότι ως Οργάνωση θέλουμε και ζητούμε όπως ο θεσμός της Γεωργικής Ασφάλισης επεκταθεί στην αρχή «όποιος καλλιεργεί Ασφαλίζεται» ενώ ζητούν και ασφαλιστικά σχέδια και για το ζωικό πληθυσμό.

Γνωρίζουμε, σημειώνεται, τα σοβαρά προβλήματα, με κύριο το

κόστος λειτουργίας του ΟΓΑ και θεωρούμε ότι η μεταφορά του στο Υπουργείο θα απαλλάξει τον Οργανισμό από τα 3εκ. λειτουργικών εξόδων, που αφαιρούσε από τις ασφαλιστικές πληρωμές, για την κάλυψη τους.

“Η έγνοια μας δεν είναι με πιο καθεστώς θα λειτουργήσει ο ΟΓΑ (παρόλο που έχουμε προτάσεις), η έγνοια μας εστιάζεται στην ποιότητα και την αμεσότητα των υπηρεσιών που θα προσφέρει προς τους αγρότες. Αυτό όπως δήλωσε και ο Υπουργός Γεωργίας δεν επηρεάζεται”, προστίθεται.

Είμαστε σίγουροι, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι "ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης θα προστατέψει και θα εκσυγχρονίσει τον Οργανισμό προς όφελος πάντα του γεωργού, αυτό άλλωστε δείχνει και η μέχρι σήμερα, από μέρους του αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούσαν τον ΟΓΑ."

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα