Εκπρόσωπος: Η Σύνοδος πρέπει να καταλήξει σε αποτέλεσμα

Την ανάγκη η Σύνοδος των ηγετών της ευρωζώνης να ολοκληρωθεί σήμερα με ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, που να αφορά την επανέναρξη συνομιλιών ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους Θεσμούς, για να ξεκινήσουν λεπτομερείς διαπραγματεύσεις και να καθοριστούν οι τελικοί όροι και οι προϋποθέσεις μιας ενδεχόμενης συμφωνίας τόνισε στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η επανέναρξη των συνομιλιών, πρόσθεσε, θα είναι μία θετική εξέλιξη, θα δίνει μία θετική προοπτική, που θα βοηθήσει και προς την ομαλοποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα και αυτό το μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος της δημοκρατίας μέσα από τις παρεμβάσεις του στη Σύνοδο.

Υπάρχει, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, μία μερίδα κρατών μελών, που προσεγγίζουν το θέμα διαφορετικά από ό,τι η ελληνική κυβέρνηση και μία άλλη σημαντική μερίδα κρατών μελών, που τάσσεται υπέρ της Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης επρόκειτο να αναχωρήσει στις 9 ώρα Κύπρου από τις Βρυξέλλες για την Κύπρο, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα