Λιου: Η Ελλάδα έχει τη βούληση για λύση

Με γραπτή δήλωση για το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας του υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, απάντησε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στα ερωτήματα για τις επικοινωνίες που τυχόν είχε ο κ. Λιου για την ελληνική κρίση.

Νωρίτερα, είχε εκδοθεί σχετική ανακοίνωση στην Αθήνα.

«Ο κ. Λιου σημείωσε ότι παρακολουθεί στενά τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες

και έχει ενθαρρυνθεί από αναφορές πως έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, αν και ξεκάθαρα απαιτείται πρόσθετη εργασία. Σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει σημαντικές κινήσεις και κατέδειξε την πολιτική βούληση για να εφαρμόσει δύσκολες μεταρρυθμίσεις και ότι θα απαιτεί συνέχιση της ευελιξίας από όλα τα μέρη».

Ο κ. Λιου υπογράμμισε ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης απαιτεί όπως αποδειχθεί ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί και ότι θα υπάρξουν μέτρα για να καταστεί το χρέος βιώσιμο.

«Ο υπουργός Λιου τόνισε εκ νέου ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας, όλα τα μέρη να καταλήξουν σε ένα εποικοδομητικό αποτέλεσμα που θα θέσει την Ελλάδα σε μια πορεία προς τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, καθώς και τη βιωσιμότητα του χρέους και της ανάπτυξης εντός της Ευρωζώνης».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα