Εκμεταλλεύονται το τριήμερο οι Κύπριοι – Γεμίζουν ξενοδοχεία και καταλύματα

Εκμεταλλεύονται το τριήμερο και τον καλό καιρό που αναμένεται, εξορμώντας σε καταλύματα σε πόλεις και βουνά οι Κύπριοι.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, δήλωσε στο ΣΙΓΜΑ ότι «αρκετοί συμπατριώτες μας  έχουν επιλέξει να καταλήξουν σε ξενοδοχεία και άλλα τουριστικά καταλύματα της Λεμεσού λόγω και του καρναβαλιού. Βεβαίως, πολλοί είναι και αυτοί που έχουν επιλέξει τις μονάδες στα ορεινά.  Οι πληρότητες στην Λεμεσό αυτή την στιγμή αγγίζουν  το 90% σε κάποιες περιπτώσεις και  το 70% στα ορεινά. Είναι μία

ανάσα μία πρόβα τζενεράλε αν θέλετε και ευελπιστούμε να είναι και το στίγμα για το τί θα ακολουθήσει την τουριστική σεζόν φέτος».

Εξίσου σημαντική περίοδος για τα κέντρα αναψυχής με αυτή των εορτών των Χριστουγέννων είναι το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΙΚΑ.

Ο Φάνος Λεβέντης ανέφερε στο ΣΙΓΜΑ ότι «πολύ φυσιολογικά αναμέναμε αυτή την περίοδο. Θα έλεγα μετά από τρία χρόνια μέσω πανδημίας χωρίς περιοριστικά μέτρα, ο κόσμος το περίμενε και αυτή τη στιγμή τα κέντρα αναψυχής αναμένεται να πηγαίνουν πάρα πολύ καλά».

Πρόσθεσε ότι «ιδιαίτερα στη συντριπτική τους πλειοψηφία στην επαρχία της Λεμεσού. Να πούμε ότι ολόκληρη η ελεύθερη Κύπρος βρίσκεται σε ένα πάρα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο όσον αφορά την προσέλευση, την διασκέδαση και την αναψυχή».

Ο Φάνος Λεβέντης τόνισε πως «αυτό είναι μεν μία πολύ σημαντική ένεση αλλά δεν έχει λύσει τα προβλήματα των κέντρων αναψυχής τα οποία έχουν συσσωρευτεί σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επιφέρει μέσα από τις κατακόρυφες αυξήσεις των πρώτων υλών και της ενέργειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα