Έκκληση Υπ. Μεταφορών για αναστολή απεργίας στα λιμάνια

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, τοποθετούμενος, με γραπτή δήλωση, επί της προκηρυχθείσας απεργίας στα λιμάνια, επαναλαμβάνει ότι οι εργασιακές διαφορές λύνονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και όχι με απεργίες και απευθύνει έκκληση προς τις συντεχνίες για αναστολή των απεργιακών μέτρων που εξαγγέλθηκαν για αύριο.

Προσθέτει ότι η προκήρυξη απεργιών όχι μόνο δεν λύνει προβλήματα, αλλά

προκαλεί περισσότερα, καθώς πλήττει ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα όπως αυτός των λιμανιών, σε καιρούς κρίσιμους για την κυπριακή οικονομία, η οποία βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης.

Τονίζει ήδη συναντήθηκε πολλές φορές με τους εργαζομένους, τους οποίους και διαβεβαίωσε, με ξεκάθαρο τρόπο, ότι θα διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους.

“Για αυτόν το σκοπό άλλωστε έχει συσταθεί και η Μεικτή Συμβουλευτική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων”, συνεχίζει, προσθέτοντας ότι “για αυτούς ακριβώς τους λόγους, θα ήθελα να απευθύνω έκκληση προς τις συντεχνίες και τους εργαζόμενους, όπως αναστείλουν τα απεργιακά μέτρα που έχουν προκηρύξει για αύριο”.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα