Λιλλήκας: Τι κάνει ο Πρόεδρος για το Σχέδιο Β’ της Τουρκίας;

Ανακοίνωση Τύπου, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Κυπριακό, εξέδωσε το επιτελείο Λιλλήκα, εξαπολύοντας παράλληλα πυρά κατά της Κυβέρνησης Αναστασιάδη και επικρίνοντας τους χειρισμούς της.

«Το Σχέδιο Β της Τουρκίας έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις της Κυβέρνησης και πώς το αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση», διερωτάται το επιτελείο Λιλλήκα.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του επιτελείου Λιλλήκα:

Η Τουρκία έχει θέσει ήδη σε εφαρμογή την υλοποίηση του πλάνου Β, μετά και το ναυάγιο του Μον Πελεράν, με βασικό στόχο την πλήρη τουρκοποίηση των κατεχομένων.

Τις

τελευταίες μέρες, γινόμαστε μάρτυρες μαζικής παραχώρησης χιλιάδων λεγόμενων υπηκοοτήτων σε εποίκους και σε συνδυασμό με τη μεταφορά νερού και ηλεκτρισμού από την Τουρκία, ασκείται ασφυκτική πίεση και στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, η ηγεσία της οποίας ταυτίζεται πλέον πλήρως με τις επιταγές της Άγκυρας.

Την ίδια ώρα, οι εξελίξεις στο Ιρακινό Κουρδιστάν και οι απειλές του Ταγίπ Ερντογάν για εισβολή στο έδαφος του Ιράκ, καθώς και για κλείσιμο του αγωγού μεταφοράς πετρελαίου από το Βόρειο Ιράκ, θα πρέπει να προβληματίσει κάποιους και εδώ στην Κύπρο που ήθελαν και μεταφορά του φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας.

Τα γεγονότα και οι τουρκικοί σχεδιασμοί τρέχουν και η Κυβέρνηση καθησυχάζει, λέγοντας πως είναι άλλες οι προτεραιότητες της Τουρκίας.

Καλούμε άμεσα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλία, έτσι ώστε στην προσεχή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου να συζητηθούν διεξοδικώς οι εξελίξεις, αλλά παράλληλα να δοθεί η ευκαιρία στα μέλη του Σώματος να αναπτύξουν ένα παραγωγικό συλλογικό προβληματισμό με στόχο τη χάραξη μιας νέας πορείας, ικανής να μας βγάλει από τα σημερινά τραγικά αδιέξοδα και να φέρει το κυπριακό σε τροχιά δίκαιης λύσης.

Αναμένουμε από τον πρόεδρο Αναστασιάδη να μας ενημερώσει για το τι έπραξε μέχρι σήμερα η κυβέρνηση για να αποτρέψει τη μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος από την Τουρκία στα κατεχόμενα. Αναμένουμε να καταθέσει τις εκτιμήσεις της για το ποιο είναι το πλάνο Β της Τουρκίας και ποια προληπτικά μέτρα εφαρμόζει, αν εφαρμόζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα