Έκκληση COGA για ολοκληρωμένη στρατηγική υδρογονανθράκων

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου καλεί όλους τους εμπλεκομένους με τα ενεργειακά ζητήματα να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν χωρίς χρονοτριβή μια ολοκληρωμένη στρατηγική, που να διασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Άντης Βαρωσιώτης δηλώνει πως «οι εταιρείες

ζητούν επιτακτικά να εφαρμοστεί μια ολοκληρωμένη πολιτική για τα ενεργειακά ζητήματα, να ετοιμαστεί ένα master plan το οποίο να καλύπτει όλες τις δράσεις που θα γίνουν σε σχέση με τα λιμάνια και τις υποδομές της Κύπρου εντός ενός έτους, ώστε να υποβοηθηθεί το έργο των εταιρειών που προχωρούν στην εξερεύνηση, σε δοκιμαστικές εξορύξεις, παραγωγή και που πρόκειται να επενδύσουν στον τομέα των υδρογονανθράκων».

Ο Σύνδεσμος ζητά όπως ετοιμαστεί και υλοποιηθεί άμεσα ένα πρόγραμμα χωροταξικού σχεδιασμού στο λιμάνι της Λάρνακας. Η μελέτη πρέπει να εμπεριέχει τα συστατικά για μελλοντική χρήση του λιμανιού ούτως ώστε να διασφαλίζεται η τουριστική ανάπτυξη, οι επενδύσεις, αλλά ταυτόχρονα να λαμβάνονται υπόψη οι ανησυχίες των δημοτών και να δημιουργούνται οι βάσεις για ελαφρά βιομηχανία στον τομέα των υδρογονανθράκων ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των υποστηρικτικών εταιρειών τους επόμενους μήνες.

«Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας να αναβάλει τη λήψη απόφασης γι’ αποδοχή ή όχι αιτήματος των εταιρειών για χρήση των εγκαταστάσεων της εταιρείας MEDSERV στο λιμάνι της Λάρνακας για συνέχιση των εργασιών, προβληματίζει τις εταιρείες οι οποίες σκέφτονται πολύ σοβαρά να μεταφέρουν τις εργασίες τους αλλού, δημιουργώντας μεγάλη καθυστέρηση και επιπρόσθετο κόστος», αναφέρει ο Σύνδεσμος.

«Είναι προς το εθνικό συμφέρον να τους δοθούν άμεσα όλες οι υποδομές και η στήριξη ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στην Κυβέρνηση να προχωρήσει με το στρατηγικό σχεδιασμό και την υλοποίησή του», καταλήγει ο Σύνδεσμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα