Εκδήλωση συνταξιούχων εκπαιδευτικών Δημοτικής στην ΠΟΕΔ

Παλιοί και νέοι εκπαιδευτικοί συναντήθηκαν το Σάββατο στην ετήσια εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Δημοτικής Εκπαίδευσης – Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας – Κερύνειας – Μόρφου.

Η εκδήλωση έγινε στο οίκημα της ΠΟΕΔ, στη Λευκωσία, για πρώτη φορά φέτος, ιδιαιτερότητα που επεσήμανε ο Πρόεδρος της οργάνωσης των δασκάλων Φίλιος Φυλακτού, ο οποίος είπε πως το κτήριο έγινε “με τους κόπους των συνταξιούχων”.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Δημοτικής Εκπαίδευσης

Γιώργος Λουκά σε ομιλία του αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλα και στα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς, εν ενεργεία ή συνταξιούχους.

Οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων και φορολογίες, εξακολουθούν να βαραίνουν την πλάτη των συνταξιούχων εκπαιδευτικών, είπε.

Δυστυχώς, είπε, συνεχίζεται η μείωση των μισθών περίπου στο 15%, η αποκοπή 30% επί των τόκων από τις καταθέσεις στα διάφορα τραπεζικά ιδρύματα, με αποτέλεσμα το 37,5% της μισθοδοσίας τους να χάνεται.

Εέχουμε κάθε δικαίωμα να απαιτήσουμε τον τερματισμό της μείωσης των συντάξεων και των μισθών μας αλλά και των άλλων επιπρόσθετων φορολογιών που έχουν μπει για την ανάκαμψη της οικονομίας”, είπε.

Το πιο καυτό πρόβλημα των ηλικιωμένων εκπαιδευτικών, όπως και των υπολοίπων, είναι – όπως είπε- οι λίστες αναμονής και τα ραντεβού σε ειδικούς γιατρούς για τα οποία μπορεί να αναμένουν ακόμα και ενάμισι χρόνο.

Η εκδήλωση περιλάμβανε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, κόψιμο της βασιλόπιτας και πλούσια δώρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα