Εκδηλώσεις και φιλανθρωπική προσφορά σε όλη την Κύπρο ενόψει Χριστουγέννων

Με φιλανθρωπική δράση και Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Κύπρο, δήμοι, εταιρείες και οργανωμένα σύνολα, συνέχισαν την δράση τους στο πνεύμα προσφοράς των ημερών.

Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων δράσεων της Επιτροπής Κοινωνικής Προνοίας, Εθελοντισμού και Προσφυγικών

Θεμάτων Δήμου Λάρνακας, το τριήμερο 20, 21 και 22 Δεκεμβρίου παραδόθηκαν σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης (17) και στο Παιδιατρικό Τμήματος Νοσοκομείου Λάρνακας παιχνίδια.

Ο Δήμος Λάρνακας "εκφράζει δημοσίως τις ευχαριστίες του προς όλους τους ιδιώτες οι οποίοι συνέβαλαν ώστε να γίνει εφικτή η δράση αυτή".

"Η σημασία της ευρύτερης στήριξης την οποία διαχρονικά προσφέρουν Αρχές και Σύνολα και ιδιώτες αποκτά ιδιαίτερη αξία καθότι εμπεριέχει μέσα της το συναίσθημα της ανιδιοτελούς αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας", σημειώνει.

Με την ετήσια Καλλιτεχνική Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο συνεχίστηκε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πάφου.

Ποιότητα, χρώμα και εφηβικό ταλέντο μάγεψαν στο κατάμεστο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, προσθέτοντας πως εξαιρετικά επιτυχημένη και φέτος αποδείχθηκε η σύμπραξη του Δήμου Πάφου με το Μουσικό Σχολείο Πάφου για την οργάνωση της χριστουγεννιάτικης συναυλίας, με το συνολικό πρόγραμμα να καλύπτεται από σχήματα του σχολείου.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων μελωδιών από την Χορωδία και τα Μουσικά Σύνολα του Μουσικού Σχολείου Πάφου, με τις ομάδες παραδοσιακής μουσικής, κρουστών, πνευστών και σαξοφώνων, υπό την διεύθυνση των Σωκράτη Τερπίζη, Αναστάση Χαραλαμπίδη, Χρίστου Ζένιου, Αναστάση Χαραλαμπίδη και Ελένης Κυπριανού.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε ότι «τα Χριστούγεννα έρχονται κάθε χρόνο να θυμίσουν τα αυτονόητα, που εύκολα ξεχνούμε ή τα προσπερνάμε βυθισμένοι στη δίνη της καθημερινότητας: Να στηρίζουμε ηθικά και υλικά της ευάλωτους, να προσφέρουμε γενναιόδωρα χωρίς να περιμένουμε ανταπόδοση, να υπερβαίνουμε το εγώ για χάρη του συνανθρώπου μας που έχει ανάγκη».

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου, Κυριάκος Καρεκλάς, Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας Αθηένου, συγχαίρει για άλλη μια φορά τους Αθηενίτες που συνεχίζουν με τις δωρεές τους να είναι δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη, δίνοντας από καρδιάς για τον συνάνθρωπό τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πέραν της βοήθειας της Υπεραγοράς "ΜAS" (Χρίστος Χατζηγιαννακού Λτδ) Αθηένου, έγινε αυτές τις μέρες δέκτης διαφόρων προσφορών που θα μοιρασθούν μέσω της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας Αθηένου, σε άτομα και οικογένειες που έχουν ανάγκη, ώστε να περάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις γιορτές του Δωδεκαημέρου.

Ο ίδιος ανώνυμος Αθηενίτης που το κάνει διαχρονικά για πολλά χρόνια, πρόσφερε και πάλι κάρτες με κουπόνια τροφίμων-κρέατος συνολικού ποσού ‎€2.000, προστίθεται. Άλλος ανώνυμος πρόσφερε 100 κιλά κρέας. Το τυροκομείο «Αδελφοί Πάντζιαρου Λτδ» πρόσφερε 100 κιλά χαλλούμι και τυρί. Έγιναν δωρεές αλευριού, γάλακτος και χυμών ενώ δωρήθηκαν και αρκουδάκια μέσω του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού.

Παράλληλα διάφοροι πολίτες καταθέτουν τη βοήθειά τους στους λογαριασμούς της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας στην Τράπεζα Κύπρου και στην Ελληνική Τράπεζα, προστίθεται.

Από την πλευρά της η τοπική Οργάνωση της ΕΚΥΣΥ Καϊμακλίου για άλλη μια φορά πρόσφερε πακέτα αγάπης σε οικογένειες που έχουν ανάγκη από βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Η ΕΚΥΣΥ Καϊμακλίου πραγματοποιεί αυτή την πράξη αγάπης τα τελευταία 20 χρόνια και φέτος σε συνεργασία με το Λαϊκό Κίνημα πρόσφερε πακέτα σε περισσότερες από 70 οικογένειες, προστίθεται.

Με μεγάλη προσέλευση μικρών και μεγάλων και με εξαιρετική επιτυχία στέφθηκε η χριστουγεννιάτικη, φιλανθρωπική εκδήλωση του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών υπό τον τίτλο: «Έλα και χάρισε ένα… χαμόγελο» την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών, η εκδήλωση ξεκίνησε με κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ακολούθησε αφήγηση παραμυθιών εμπνευσμένων από το τουρκοκρατούμενο χωριό Περιστερωνοπηγή. Στο μουσείο πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δράσεις χειροτεχνίας, ενώ ακολούθησαν εκπαιδευτικές δράσεις (κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών και χριστουγεννιάτικης κάρτας) και ξεναγήσεις στους χώρους του Μουσείου και της Παλαιάς Αρχιεπισκοπής. Παράλληλα,πραγματοποιήθηκε εγγραφή πολλών νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών με δειγματοληψία για το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.

Κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που προσέφερε το Τμήμα Δασών, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση παιχνιδιών, ρουχισμού και τροφίμων για την στήριξη δυσπραγούντων μαθητών του Κοινοτικού Νηπιαγωγείου Καϊμακλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα