ΓΕ: Αναμένουμε το περιεχόμενο κατάθεσης Βγενόπουλου

Το περιεχόμενο της κατάθεσης Βγενόπουλου αναμένει να μελετήσει η Νομική Υπηρεσία και ακολούθως θα προβεί στην αξιολόγηση της, σύμφωνα με το Γενικό Εισαγγελέα.

Εν τω μεταξύ, την ώρα που ο κ. Κληρίδης δήλωνε ότι οι Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος καταζητούνται ακόμα από τις ελληνικές αρχές, οι δύο εκζητούμενοι εξέδιδαν ανακοίνωση με την οποία δήλωναν την αθωότητα τους επικαλούμενοι απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Την Τρίτη, 21 Ιουνίου,

ο Ανδρέας Βγενόπουλος υπέβαλε έγγραφη ανωμοτί κατάθεση στη 10η ειδική ανακρίτρια στην Αθήνα για σκέλος της υπόθεσης της Λαϊκής Τράπεζας στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής των κυπριακών Αρχών.

Στο πλαίσιο των δηλώσεων σε δημοσιογράφους, ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε ότι η υπόθεση αυτή έχει κριθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη, ότι υπάρχει δεδικασμένο σε ευρωπαϊκό επίπεδο και επανέλαβε ότι «είναι άνθρακας ο θησαυρός».

Σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο, κλήθηκε να δώσει μια κατάθεση, όχι για καμία σοβαρή υπόθεση, αλλά για το περιεχόμενο ενημερωτικών δελτίων της Λαϊκής Τράπεζας του 2009 και του 2010.

Ακόμα καταζητούνται Φόρος και Μπουλούτας

Ερωτηθείς εάν έχουν εντοπιστεί τα δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της πρώην Λαϊκής Τράπεζας Μπουλούτας και Φόρος ενόψει της αυριανής ακρόασης της υπόθεσης της πρώην Λαϊκής Τράπεζας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για παραπομπή της ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο κ. Κληρίδης είπε ότι “ακόμα καταζητούνται”.

Μπουλούτας και Φόρος, ενώ αρχικά είχαν εκφράσει την πρόθεση τους να έρθουν στην Κύπρο για τη δίκη της Λαϊκής Τράπεζας, σεβόμενοι, όπως είχαν δηλώσει, την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, παρότι διαφωνούν με το περιεχόμενό της, εντούτοις στη συνέχεια, μέσω του δικηγόρου τους, ανακοίνωσαν ότι “τελικά θεώρησαν αναγκαίο να μη το πράξουν, με στόχο τη διαφύλαξη άλλων διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη”.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Βγενόπουλος δεν συμπεριλαμβάνεται μέχρι στιγμής στο κατηγορητήριο της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Μπουλούτας και Φόρος δηλώνουν αθώοι

«Με απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης είμαστε αθώοι», αναφέρουν οι Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος σε ανακοίνωση που εξέδωσαν την Τετάρτη, στην οποία αναφέρουν επίσης ότι είναι “θέμα χρόνου και διαδικασίας πλέον να τερματισθεί η άδικη ταλαιπωρία μας».

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι εξεδόθη χθες, 21/6/2016, από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών απόφαση αρχειοθέτησης της ιδίας υπόθεσης (απομείωση υπεραξίας των ελληνικών εργασιών στα αποτελέσματα του εννεαμήνου του 2011 της Λαϊκής Τράπεζας) “για την οποία καλούμεθα να δικαστούμε στην Κύπρο”.

“Σύμφωνα με την Ελληνική Δικαιοσύνη λοιπόν, όπως άλλωστε ήταν και η πεποίθηση όλων των ανθρώπων που είναι σχετικοί με τον τραπεζικό χώρο και τις αντίστοιχες διαδικασίες, είμαστε αθώοι, δεν έχουμε διαπράξει κανένα ποινικό αδίκημα”, όπως υποστηρίζουν.

Σημειώνουν ότι “σε εφαρμογή της ανωτέρω απόφασης και του Ευρωπαϊκού δεδικασμένου το οποίο πλέον προκύπτει, είναι θέμα χρόνου και διαδικασίας ενώπιον των Κυπριακών δικαστηρίων ή/και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή/και του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, ώστε να τερματιστεί η άδικη δυσφήμιση και ταλαιπωρία που έχουμε υποστεί τόσο εμείς προσωπικώς όσο και οι οικογένειές μας".

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα