Εισηγήσεις ΕΤΕΚ για αντιμετώπιση πυρκαγιών

Έτοιμο να συνδράμει στην εκπόνηση μελετών για αποτροπή νέων περιβαλλοντικών καταστροφών, δηλώνει το ​Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Επιμελητήριο θα αναμένει τις εκθέσεις των αρμοδίων κρατικών Τμημάτων σε σχέση με το Σχέδιο Δράσης και τις ενέργειες που έγιναν για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην περιοχή Σολέας και ακολούθως θα καταθέσει τις δικές του θέσεις καθώς και εισηγήσεις, για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για την πρόκληση παρόμοιων φαινομένων αλλά και

για αντιμετώπισή τους στην περίπτωση που εκδηλωθούν ξανά.

Στο παρόν στάδιο το Επιμελητήριο θεωρεί ότι δεν θα πρέπει να ληφθούν βιαστικές αποφάσεις κάτω από την πίεση των έντονων συναισθημάτων θλίψης και αγανάκτησης που διακατέχουν τον καθένα. Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν θα πρέπει να τεκμηριώνονται από μελέτες ειδικών λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν την πρόκληση πυρκαγιών, την αντιμετώπισή τους αλλά και προτάσεις για την όσο το δυνατό καλύτερη αποκατάσταση του τοπίου που έχει καεί.

Το Επιμελητήριο εκ μέρους όλων των Μηχανικών του τόπου, εκφράζει, ακόμη, τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των αδικοχαμένων δασοπυροσβεστών. Παράλληλα το ΕΤΕΚ χαιρετίζει την απόφαση της πολιτείας να σταθεί δίπλα στις οικογένειες τους με κάθε δυνατό τρόπο παρόλο που αυτό δεν μπορεί να μετριάσει τον πόνο και την θλίψη που νοιώθουν για τον άδικο χαμό των αγαπημένων τους προσώπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα