Ανοίγουν οι τεχνικοί φάκελοι για πώληση του "αγρινού" των ΚΑ

Ανοίγουν οι τεχνικοί φάκελοι για την αδειοδότηση του δικαιώματος χρήσης ή εκμετάλλευσης των εμπορικών σημάτων των Κυπριακών αερογραμμών.

Η Μονάδα Αποκρατικοποιήσεων ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε, την Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016, το στάδιο υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την αδειοδότηση του δικαιώματος χρήσης ή εκμετάλλευσης των εμπορικών σημάτων των Κυπριακών Αερογραμμών.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει η «Πρόσκληση Υποβολής

Δεσμευτικών Προσφορών», η αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης έχει ήδη συγκληθεί και διεξάγει έλεγχο της εγκυρότητας των τεχνικών φακέλων και της πληρότητας των δικαιολογητικών.

Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα του ελέγχου αυτού είναι θετικό, η Επιτροπή Αξιολόγησης θα προβεί στην αποσφράγιση και αξιολόγηση των φακέλων οικονομικής προσφοράς.

To ιστορικό

Η Κυπριακή Δημοκρατία με καταχωρίσεις σε εγχώρια και διεθνή έντυπα στις 5 Ιανουαρίου ανακοίνωσε την έναρξη της επίσημης διαδικασίας για πώληση του λογοτύπου και της επωνυμίας των Κυπριακών Αερογραμμών, ένα χρόνο μετά το κλείσιμο του πάλαι ποτέ κρατικού αερομεταφορέα.

Με την καταχώριση, η Δημοκρατία ζητούσε την επίσημη κατάθεση έκφρασης ενδιαφέροντος για χρήση ή αξιοποίηση του λογοτύπου και εμπορικής επωνυμίας των Κ.Α. για τη διενέργεια πτήσεων από και προς την Κύπρο, όπως αναφέρεται.

Η τελευταία πτήση

Στις 09/01/2015 ο για δεκαετίες κρατικός αερομεταφορέας της Κύπρου έκλεισε τα φτερά του με την πτήση CY337, που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας από την Aθήνα, με την είδηση να προκαλεί ρίγος συγκινήσεως σε αρκετούς Κυπρίους, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν την άποψη πως σωστά αποφασίστηκε ο τερματισμός της λειτουργίας τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα