Εισφορά για άπορους μαθητές στο όνομα του Μαχάτμα Γκάντι

O Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής συναντήθηκε σήμερα με τον Ύπατο Αρμοστή της Ινδίας, Ravi Bangar, από τον οποίο παρέλαβε χρηματική εισφορά για στήριξη του ταμείου σίτισης απόρων μαθητών.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, “ο Υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε θερμά τον Ύπατο Αρμοστή της Ινδίας για την πρωτοβουλία του αυτή η οποία αποτελεί κίνηση πολύ πιο σημαντική από μια απλή οικονομική εισφορά”.

Ο κ. Καδής είπε ότι η πράξη αυτή δίνει συνέχεια σε μια σειρά από ενέργειες που διαμορφώνουν άριστες σχέσεις ανάμεσα στην Κύπρο

και την Ινδίας, σχέσεις που καθορίστηκαν, τόσο μέσα από τις κοινές ιστορικές εμπειρίες, όσο και από την αμοιβαία προσήλωση των δύο χωρών στις παγκόσμιες αξίες της ειρήνης, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου.

Από την πλευρά του ο Ινδός Ύπατος Αρμοστής υπενθύμισε τις φιλικότατες και μακροχρόνιες σχέσεις των δύο χωρών και εξήγησε ότι στις 2 Οκτωβρίου η Ινδία εορτάζει την επέτειο των γενεθλίων του ιστορικού ηγέτη της Μαχάτμα Γκάντι.

“Η εισφορά γίνεται στη μνήμη του μεγάλου αυτού άνδρα που αγωνίστηκε με ειρηνικά μέσα για την ελευθερία και την ευημερία του λαού του”, σημείωσε.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα