Ειναι πολλές οι... αποβολές Ράμος!

Στο χθεσινό «κλάσικο», ο διαιτητής Ερνάντεθ Ερνάντεθ, δεν είχε κανένα δισταγμό να οδηγήσει τον Ράμος πρόωρα ... για ένα μπανάκι στο 77', όταν ο αρχηγός της Ρεάλ μάρκαρε σκληρά τον Λιονέλ Μέσι. Αυτή ήταν η αποβολή υπ' αριθμόν «22» για τον Ισπανό. Ας θυμηθούμε τις υπόλοιπες 21...

Ο Σέρχιο Ράμος είναι κάτοχος δύο τροπαίων Champions League, τριών ισπανικών πρωταθλημάτων, ενός Παγκοσμίου και δύο Ευρωπαϊκών Κυπέλλων. Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που ο άσος της Ρεάλ

Μαδρίτης έχει γίνει αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα του.

Την Κυριακή το βράδυ, ο 31χρονος άσος αποβλήθηκε για 22η φορά στην καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης...

Πριν τη χθεσινή αποβολή του στο «κλάσικο», έχουν προηγηθεί άλλες 21 που ο διεθνής Ισπανός έχει υποχρεώσει την ομάδα του να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο.

1) Εσπανιόλ - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0 , La Liga, 18 Σεπτεμβρίου 2005

Πρώτη κίτρινη στο 61ο λεπτό και δεύτερη στο 87ο ήταν μια ... καθώς πρέπει εκκίνηση του Ράμος στο ταξίδι για τις... αποβολές. Από εκείνη τη μέρα φαίνεται ότι υιοθέτησε το κακό συνήθειο να τιμωρείται με 2 κίτρινες, κι όχι τόσο με απευθείας κόκκινη.

2) Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 2-1, Champions League, 29 Σεπτεμβρίου 2005

Μόλις 10 μέρες μετά, ο Ράμος δέχεται δεύτερη κόκκινη κάρτα στη μανδριλένικη καριέρα του, όταν αποβάλλεται από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Η τιμωρία για τον αρχηγό των «μερέχνες» ήρθε σε μια φάση με τον Γιάννη Οκκά, όταν ο Ισπανός αντέδρασε υπερβολικά στην πρόκληση του Έλληνα άσου.

3) Ρεάλ Σοσιεδάδ - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2 , La Liga, 27 Νοεμβρίου 2005

Οι «μερένχες» στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, χρειάστηκαν 2 γκολ στα τελευταία λεπτά για να σώσουν την παρτίδα και να πάρουν θετικό αποτέλεσμα στο «Ανοέτα». Νωρίτερα στον αγώνα, ο Σέρχιο Ράμος είχε αποβληθεί, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες, καθιστώντας το έργο της πιο δύσκολο.

4) Ρεάλ Μαδρίτης - Βιγγιαρεάλ 3-3, La Liga, 7 Μαΐου 2006

Το τελευταίο παιχνίδι του Ζινεντίν Ζιντάν με τη φανέλα της Ρεάλ συνοδεύτηκε κι αυτό, με τι άλλο; Με μια απευθείας κόκκινη κάρτα για τον Ράμος. Ο Ντιέγκο Φορλάν κέρδισε πέναλτι και έκανε το 2-3 για την ομάδα του, για να ισοφαρίσει για τη Ρεάλ ο Ζούλιο Μπαπτίστα στο 88'.

5) Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1 La Liga, 1 Οκτωβρίου 2006

Ο Ράμος αποβάλλεται για πρώτη φορά σε ντέρμπι Μαδρίτης. Η εμπειρία των Ρομπέρτο Κάρλος και Φάμπιο Καναβάρο ελάχιστα συνέβαλαν στο να καλμάρουν τον νεαρό Ισπανό.

6) Σεβίλλη - Ρεάλ Μαδρίτης 2-0 , La Liga, 3 Νοεμβρίου 2007

Δυο πολύ ανόητα τάκλιν επέφεραν δύο κίτρινες κάρτες και την αποβολή για τον Ράμος και ως εκ τούτου μια ήττα για τη Ρεάλ Μαδρίτης, που την έφερε στην 3η θέση της βαθμολογίας εκείνης της σεζόν.

7) Ρεκρεατίβο - Ρεάλ Μαδρίτης 2-3, La Liga, 1 Μαρτίου 2008

Σε έναν εξαιρετικά ασταθή αγώνα, στον οποίο βγήκαν 3 κόκκινες κάρτες, ο Ράμος αποβλήθηκε στο 55ο λεπτό λόγω αγκωνιάς στον πρώην παίκτη της Λίβερπουλ Φλωρεντ Σινάμα-πονγκολε. Είχε δεχτεί και κίτρινη κάρτα εξαιτίας μαρκαρίσματος με τα δύο πόδια 5 λεπτά νωρίτερα.

8) Μαγιόρκα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-1, La Liga, 5 Απριλίου 2008

Δεύτερη κόκκινη κάρτα μέσα σε ένα μήνα για τον άσο των «μερένχες», κι αυτή μετά από δύο κίτρινες.

9) Ρεάλ Μαδρίτης - Μάλαγα 4-3, La Liga, 9 Νοεμβρίου 2008

Ο Ράμος δέχεται απευθείας κόκκινη για σκληρό χτύπημα στο στήθος του Ελισέου, την ώρα που ο Πορτογάλος αμυντικός βρισκόταν στο έδαφος.

10) Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Μαδρίτης 2-3, La Liga, 7 Νοεμβρίου 2009

Δεύτερη αποβολή για τον Ισπανό σε μαδριλένικο ντέρμπι, ύστερα από πρόκληση από τον Σέρτζιο Αγκουέρο.

11 ) Άγιαξ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-4 , Champions League, 23 Νοεμβρίου 2010

Αφότου έλαβε μια ποινή επειδή πέταξε την μπάλα μακριά στο πρώτο ημίχρονο, δέχθηκε και δεύτερη για τους ίδιους λόγους (καθυστέρηση) σε έναν τραυματισμό στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. Με την αποβολή αυτή, η ομάδα του στερήθηκε των υπηρεσιών του στο πολύ κρίσιμο τελευταίο ματς της φάσης των γκρουπ του Champions League.

12) Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 5-0, La Liga, 29 Νοεμβρίου 2010

Ένα άτσαλο τάκλιν πάνω στον Νταβίντ Βίγια κόστισε την πρώτη κίτρινη στον Ράμος. Στο 93' ο Σέρχιο Ράμος έκανε πολύ σκληρό τάκλιν στον Λιονέλ Μέσι, εν συνεχεία έσπρωξε και τον Κάρλος Πουγιόλ, ενώ φεύγοντας έσπρωξε και τον Τσάβι, με αποτέλεσμα να δεχτεί -όπως ήταν φυσικό- και δεύτερη.

13) Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2, Copa Del Rey, 25 Ιανουαρίου 2012

Η πρώτη κίτρινη δόθηκε στον Ράμος για διαμαρτυρία και η δεύτερη ύστερα από αγκωνιά στον συμπαίκτη του στην Εθνική Ισπανίας, Σέρτζιο Μπουσκέτς.

14) Βιγιαρεάλ - Ρεάλ Μαδρίτης 1-1, La Liga, 21 Μαρτίου 2012

Στην 300η συμμετοχή του Σέρχιο Ράμος με τη φανέλα της Ρεάλ, ο Ισπανός άσος παρέλαβε τα σκήπτρα του παίκτη της «Βασίλισσας» με τις πιο πολλές αποβολές στην ιστορία της ομάδας! Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ωστόσο, αποβλήθηκαν αμφότεροι και οι Ζοσέ Μουρίνιο και Μεσούτ Οζίλ.

15) Ρεάλ Μαδρίτης - Θέλτα Βίγκο 4-0, Copa Del Ray, 2 Ιανουαρίου 2013

Αφού πρώτα αντίκρισε την πρώτη κίτρινη, μετά από μια άσκοπη διαμάχη με τους παίκτες της Θέλτα, είδε και δεύτερη σε μια φάση που ίσως επέτρεπε και την απευθείας κόκκινη. Ο άσος των «μερένχες», σε μια διεκδίκηση με τον Αουγκούστο Φερνάντες, κλότσησε τον παίκτη της Θέλτα, τραβώντας τον και από το στήθος.

16) Ρεάλ Μαδρίτης - Ράγιο Βαγιεκάνο 2-0, La Liga, 17 Φεβρουαρίου 2013

Ο Ραμός, σε αυτό το παιχνίδι, αφού άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, στη συνέχεια πήρε δυό κίτρινες και αποβλήθηκε...

17) Ρεάλ Μαδρίτης - Γαλατασαράϊ 4-1, Champions League, 27 Νοεμβρίου 2013

Χρειάστηκαν μόλις 26 λεπτά για τον Ράμος για να δει απευθείας κόκκινη σε μια φάση με τον Αμούτ Μπουλούτ. Η αποβολή του αυτή, ανέβασε το ποσοστό του στο διόλου ευκαταφρόνητο 1 κόκκινη κάρτα ανα 20 παιχνίδια.

18) Οσασούνα - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2, La Liga, 14 Δεκεμβρίου 2013

Η πρώτη από τις δύο κίτρινες κάρτες, του δόθηκε για έντονη διαφωνία - διαμαρτυρία σε φάουλ που έκανε στον Άλβαρο Θεχούδο. Η δεύτερη, που θα μπορούσε να είναι και απευθείας κόκκινη, δόθηκε για χτύπημα στο πρόσωπο του αντιπάλου του.

19) Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 3-4 , La Liga, 23 Μαρτίου 2014

Ο Ράμος αποβλήθηκε για μαρκάρισμα πάνω στον Νεϊμάρ στο 64ο λεπτό της αναμέτρησης, αδίκως, καθώς δεν υπήρχε μεγάλη επαφή μεταξύ των δύο παικτών.

20) Λας Πάλμας - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 , La Liga, 13 Mαρτίου 2016

Η σεζόν 2014-15 ήταν η μοναδική που ο Σέρχιο Ράμος δεν αντίκρισε κόκκινη κάρτα. Λίγο έλειψε να διπλασιάσει τις σεζόν μέχρι που βρήκε... «τοίχο» σε ένα παιχνίδι στα Γκραν Κανάρια. Έχοντας πάρει κίτρινη κάρτα στο πρώτο ημίχρονο, έκανε ένα μαρκάρισμα από πίσω στον Μόμο της Λας Πάλμας, που του κόστισε την αποβολή νούμερο «20» της καριέρας του.

21) Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2, La Liga, 2 Απριλίου 2016

Το πρώτο παιχνίδι στο οποίο πήρε χρόνο συμμετοχής μετά την αποβολή στο παιχνίδι με τη Λας Πάλμας, ήταν το «El Clasico». Ο Ράμος, έχοντας δεχτεί ήδη μια κίτρινη, έπαιξε στο παιχνίδι σαν να... αποζητούσε και μια δεύτερη, η οποία ήρθε εν τέλει στο 84ο λεπτό σε μαρκάρισμα στον Λουίς Σουάρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα