Μήνυση Ερντογάν σε επιστήμονα που πρότεινε τη δολοφονία του

Μήνυση εναντίον του Γάλλου ακαδημαϊκού Διεθνών Σχέσεων Philippe Moreau Defarges, υπέβαλε ο Τούρκος πρόεδρος, επειδή με δήλωσή του ενθάρρυνε τη δολοφονία Ερντογάν.

Ο Defarges, σε εκπομπή της γαλλικής τηλεόρασης BFM το περασμένο Σάββατο 22 Απριλίου, δήλωσε πως «ο μόνος τρόπος να απομακρυνθεί ο Ερντογάν από την εξουσία, είναι να δολοφονηθεί στο πλαίσιο ενός εμφυλίου πολέμου».

Η τετρασέλιδη μήνυση συντάχθηκε από τον δικηγόρο του Τούρκου προέδρου, Χιουσεϊν Αϊντίν και κατατέθηκε στην εισαγγελία Άγκυρας, προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Στο τετρασέλιδο έγγραφο, καλείται

η εισαγγελία της Άγκυρας να ξεκινήσει δίωξη και στην περίπτωση που ο Γάλλος επιστήμονας επισκεφθεί την Τουρκία, να εξεταστεί από ειδικό ίδρυμα εάν έχει ‘σώας τας φρένας’. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχει σώας τας φρένας, τότε να εξεταστεί εάν έχει σχέση είτε με την οργάνωση Γκιουλέν είτε με το ΡΚΚ.

Σε ανακοίνωσή της, η εισαγγελία Άγκυρας αναφέρει ότι ξεκίνησε ήδη ανακρίσεις για την υπόθεση.

Πάντως, ο Γάλλος πολιτικός επιστήμονας ζήτησε ήδη συγνώμη για τη δήλωσή του, λέγοντας ότι είναι μία προσωπική άποψη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί παρότρυνση ή δεν εκφράζει μία γενικευμένη αντίληψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα