Έγκριση από Τρόικα για το πέμπτο νομοσχέδιο αναμένει η Κυβέρ

Η τύχη του πέμπτου νομοσχεδίου για την ολοκλήρωση του πλαισίου αφερεγγυότητας «εξαρτάται από την Τρόικα», με την προσπάθεια τής Κυβέρνησης να επικεντρώνεται στην ολοκλήρωση του νομοσχεδίου «το συντομότερο [δυνατόν]», δηλώνουν έγκυρες πηγές. Αναμένεται, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ από έγκυρη κυβερνητική πηγή, να δοθεί η έγκριση της Τρόικας, ώστε να περάσει το νομοσχέδιο από το Υπουργικό Συμβούλιο. «Μόλις πάρουμε το "οκ" της Τρόικας, θα είναι στο επόμενο Υπουργικό», ανέφερε η ίδια πηγή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν

η Κυβέρνηση ενεργήσει χωρίς τη συναίνεση των διεθνών δανειστών, «κινδυνεύουμε να μην έχουμε κάνει τίποτα».Υπενθυμίζεται, πάντως, πως την περασμένη Δευτέρα οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Οικονομικών και Εσωτερικών ολοκλήρωσαν την κατ’ άρθρο συζήτηση των νομοσχεδίων για την αναδιάρθρωση του χρέους των βιώσιμων επιχειρήσεων, καθώς και του νομοσχέδιου και των κανονισμών για τους συμβούλους αφερεγγυότητας, ενώ από βδομάδας θα συνεχιστεί η συζήτηση επί των υπολοίπων νομοσχεδίων.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας ενώπιον των Επιτροπών, εξέφρασε την ελπίδα ότι τις επόμενες ημέρες η Κυβέρνηση θα πάρει το πράσινο φως από την Τρόικα για το πέμπτο νομοσχέδιο από το πλαίσιο αφερεγγυότητας.

Όπως εξήγησε, το εν λόγω νομοσχέδιο είναι έτοιμο εδώ και καιρό και βρίσκεται στο γραφείο του, ωστόσο, είπε, για να προωθηθεί στη Βουλή χρειάζεται η συναίνεση της Τρόικας για να εκπληρωθεί το προαπαιτούμενο. Υπέδειξε ότι προ ημερών έγινε τεράστια προσπάθεια σε τεχνοκρατικό επίπεδο κατά την παραμονή της τεχνικής επιτροπής της Τρόικας και πολυμελούς ομάδας εμπειρογνωμόνων των διεθνών δανειστών, επισημαίνοντας ότι έγινε πρόοδος και δόθηκαν διευκρινίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα