«Έφυγε» ο θρύλος Τζον Σέρτις

Ο θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού Τζον Σέρτις- είναι ο μοναδικός που έχει κατακτήσει παγκόσμιο πρωτάθλημα τόσο στη Φόρμουλα 1 όσο και στις μοτοσυκλέτες- πέθανε νωρίτερα σήμερα σε ηλικία 83 ετών.

Είχε κάνει κάτι που ουδείς άλλος έχει καταφέρει στην πολυετή ιστορία των δύο κορυφαίων μηχανοκίνητων αθλημάτων: 4 τίτλοι το διάστημα 1956-1960 στη μεγάλη κατηγορία των δύο τροχών (αυτή των 500 κυβικών τότε) και άλλος ένας με τη Φεράρι για τη Φόρμουλα 1 το 1964, γράφοντας με γράμματα καμωμένα από ατόφιο χρυσάφι το όνομά του στην ιστορία.

Ο «θρύλος» Τζον Σέρτις δε μένει

πια εδώ: o Άγγλος εισήχθη το Φεβρουάριο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα στην εντατική και μετά από μια περίοδο «μάχης» πέθανε σήμερα, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα η οικογένειά του.

«Θρηνούμε την απώλεια ενός τόσο υπέροχου, ευγενικού και τρυφερού ανθρώπου αλλά γιορτάζουμε και την απίστευτη ζωή του. Αποτέλεσε ένα πραγματικό παράδειγμα ενός ανθρώπου που συνέχιζε να πιέζει τον εαυτό του ενώ ήταν στην κορυφή και ενός ανθρώπου που συνέχιζε να μάχεται μέχρι το τέλος», ήταν η ανακοίνωση των οικείων του.

Keywords
Τυχαία Θέματα