Τι απαντά το Υπουργείο Εργασίας για το ΕΕΕ

Απαντήσεις δίνει το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφορικά με δημοσίευμα πρωϊνής εφημερίδας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, για τα σχέδια ενεργοποίησης δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

«Στόχος του Υπουργείου και κεντρική πολιτική της Κυβέρνησης είναι η ενεργοποίηση των ικανών προς εργασία δικαιούχων Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) και η στήριξή τους για ένταξη στην αγορά εργασίας και όχι η περιθωριοποίησή τους», αναφέρεται.

Η προσπάθεια του Υπουργείου για την επίτευξη του στόχου αυτού, προστίθεται, «είναι συνεχής

και δεν πρέπει η προσπάθεια αυτή για επανένταξη των πλέον ευάλωτων προσώπων στην αγορά εργασίας, να θεωρείται αποτυχία ούτε να ερμηνεύεται ως μη ανταπόκριση των δικαιούχων του ΕΕΕ για συμμετοχή».

Ιδιαίτερα δε, σημειώνεται, «όταν τα Σχέδια τα οποία αναφέρονται στο σημερινό δημοσίευμα δεν έχουν ολοκληρωθεί αλλά είναι ακόμη ανοικτά για υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους αλλά και έχοντας υπόψη ότι σημαντικός αριθμός δικαιούχων ΕΕΕ ήταν για χρόνια στο περιθώριο της οποιασδήποτε προσπάθειας επανένταξης, ως λήπτες Δημοσίου Βοηθήματος».

Σημειώνεται επίσης ότι «έχει προκηρυχθεί ακόμη ένα Σχέδιο σήμερα για την ενεργοποίηση των δικαιούχων ΕΕΕ το οποίο αφορά την παροχή κατάρτισης στους ικανούς προς εργασία δικαιούχους, τη βελτίωση της απασχολησιμότητάς τους και την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, από Υπηρεσίες/Οργανισμούς του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα, τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις».

Το πιο πάνω Σχέδιο, προστίθεται, «συμπληρώνει τα υπόλοιπα δέκα Σχέδια τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και τα οποία είχαν ανακοινωθεί από την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ως ενιαίο πακέτο μέτρων για την ενεργοποίηση των δικαιούχων ΕΕΕ και η διαφοροποίησή του από τα υπόλοιπα Σχέδια είναι ότι η εφαρμογή ή και αξιοποίησή του βασίζεται στην προσφορά κατάρτισης από τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, ενώ προτεραιότητα θα δίνεται σε Υπηρεσίες και Τμήματα που απασχολούνται με κοινωφελείς σκοπούς».

Επίσης, κρίνεται αναγκαίο «να υπενθυμίσουμε ότι με βάση τη νομοθεσία που διέπει την παροχή ΕΕΕ, οποιοσδήποτε ικανός προς εργασία δικαιούχος κληθεί είτε σε εργασία είτε σε κατάρτιση και αναιτιολόγητα δεν ανταποκριθεί, παύει να είναι δικαιούχος του ΕΕΕ».

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων επαναλαμβάνει ότι ΄«κεντρικός στόχος της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει είναι η προσπάθεια για επανένταξη όλων των ικανών προς εργασία δικαιούχων ΕΕΕ, στην αγορά εργασίας και κατ’ επέκταση σε υγιείς κοινωνικές δομές».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα