«Έφυγε» ο Κρις Λαζαρί

Πέθανε τα ξημερώματα από καρδιακή προσβολή
Προδομένος από την καρδιά του, πέθανε τα ξημερώματα στο σπίτι του στο βόρειο Λονδίνο ο Κρις Λαζαρί, επιτυχημένος επιχειρηματίας που αποτελούσε μία από τις πλέον σεβαστές φυσιογνωμίες της ομογένειας.
Ο επιχειρηματίας γεννήθηκε το 1946 στο χωριό Δορά της επαρχίας Λεμεσού και μετανάστευσε στην Αγγλία το 1962, έχοντας στην τσέπη του το ποσό των 20 στερλινών. Όπως χαρακτηριστικά είχε πει ο ίδιος, «τα υπόλοιπα είναι ιστορία».

Αφού εργάστηκε σε εστιατόριο, με τα χρήματα που κέρδισε, σπούδασε σχέδιο μόδας στο Λονδίνο, δημιουργώντας

τη δική του εταιρεία ένδυσης. Με τα κέρδη από την επιχείρηση αυτή το 1978, στράφηκε στον κλάδο της ακίνητης περιουσίας.

Αφού εργάστηκε με μεθοδικότητα, απέκτησε εμπορικά ακίνητα και κατοικίες σε ακριβές συνοικίες της βρετανικής πρωτεύουσας, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό περιουσία δισεκατομμυρίων.
Ο Κρις Λαζαρί ήταν δεύτερος στη λίστα των πλουσιότερων Ελλήνων και Κυπρίων της Βρετανίας και 65ος συνολικά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με την ετήσια Λίστα Πλουσίων που δημοσιεύει κάθε χρόνο η εφημερίδα «Sunday Times», η περιουσία του ανερχόταν σε 1,450 δισεκατομμύρια στερλίνες.

Για την κυπριακή παροικία στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ο εργατικός και αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, που ήταν έτοιμος να βοηθήσει την Κύπρο με όποιο τρόπο μπορούσε. Άφησε πίσω του πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, στο οποίο περιλαμβάνεται η ενεργή στήριξή του στον Ραδιομαραθώνιο για άτομα με ειδικές ικανότητες.

Εγκαταλείπει σύζυγο, τρία παιδιά και επτά εγγόνια.
Ο Κρις Λαζαρί ήταν συμμαθητής και στενός φίλος του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα