Εύκολη νίκη για την ΑΕΚ επί του Απόλλωνα

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Πετρολίνα ΑΕΚ επικράτησε του Απόλλωνα με 88-65 στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής της Β' φάσης του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας "Τάσος Μητσόπουλος". Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι κατά το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, καταφέρνοντας να πάρουν την νίκη που τους διατηρεί στην 1η θέση της βαθμολογίας με 35 βαθμούς. Από την ΑΕΚ

δεν αγωνίστηκαν οι τιμωρημένοι Παντελή και Τρισόκκας, ενώ για τον Απόλλωνα απουσίασε ο Άπολμπι λόγω τραυματισμού. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Θάντους Μακφάντεν που σημείωσε 24 πόντους (3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 1 ασσίστ).

Δύο φορές κατάφερε στο πρώτο δίλεπτο ο Απόλλωνας να πάρει προβάδισμα στο σκορ, με 2-0 και με 5-4. Έπειτα η συνέχεια του αγώνα είχε "κιτρινοπράσινο" χρώμα, με την ΑΕΚ να είναι εξαιρετική και να σημειώνει μέχρι το 4:21 δεκατέσσερις σερί πόντους, φέρνοντας το σκορ στο 18-5. Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη και στην συνέχεια καταφέρνοντας να πάρει διαφορά δεκαπέντε πόντων με 23-8. Ο Απόλλωνας προσπάθησε να απαντήσει, όμως οι Λαρνακείς μέχρι την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου ήταν μπροστά στο σκορ με 33-14.

Με τον ίδιο τρόπο συνεχίστηκε ο αγώνας και στην δεύτερη περίοδο, με την ΑΕΚ να μπαίνει πιο δυνατά στο παρκέ. Μέχρι τα μισά της περιόδου οι γηπεδούχοι σημείωσαν οκτώ πόντους και δέχθηκαν άλλους τρεις, με το σκορ να φθάσει στο 41-17. Έπειτα ο Απόλλωνας βελτίωσε την εικόνα του, καταφέρνοντας να ισορροπήσει το παιχνίδι, με την ΑΕΚ όμως να είναι αρκετά μπροστά στο σκορ. Με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 49-31.

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι και στην τρίτη περίοδο. Η ΑΕΚ προσπαθούσε να διατηρήσει την διαφορά ασφαλείας που είχε δημιουργήσει προηγουμένως, ενώ ο Απόλλωνας ήθελε να μειώσει το σκορ και να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από τον αγώνα. Στα μισά της περιόδου η διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες ήταν δεκαπέντε πόντοι, με την ΑΕΚ να προηγείται με 55-40. Η ομάδα της Λάρνακας όμως ανέβασε στροφές πριν το φινάλε της περιόδου, καταφέρνοντας να φέρει την διαφορά στους εικοσιένα πόντους, με το σκορ να φθάνει στο 68-47.

H τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με την ΑΕΚ να σημειώνει τέσσερις πόντους με τους Μπρέζετς και Πέτροβιτς, φέρνοντας το σκορ στο 72-47. Οι Λαρνακείς πέτυχαν άλλους επτά πόντους στην συνέχεια, ενώ δέχθηκαν τρεις, με την διαφορά στο σκορ να φθάνει στους 29 πόντους (79-50). Με την ολοκλήρωση του αγώνα η Πετρολίνα ΑΕΚ πήρε την νίκη με τελικό σκορ 88-65.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 33-14, 49-31, 68-47, 88-65

Πετρολίνα ΑΕΚ (Λίνος Γαβριήλ)

Παλάλας 5, Λεοντίου 2, Πασιαλής, Ντουρέν 19 (2), Μπρέζετς 14, Πέτροβιτς 8 (1), Μακφάντεν 24 (3), Γκαρσία, Μοτίτης, Στυλιανού, Μπόουμαν 16 (2).

Απόλλωνας (Παναγιώτης Γιανναράς)

Κυριάκου, Γρίβας 2, Γεωργίου, Μακρέι 20 (3), Μπράσγουελ 11, Πιττάκας 9 (1), Πάπε Φαγέ 2, Βιράρτη, Στόουνμπρίντζ 15 (1), Πέτγουέι 6, Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα