Μακελειό Κων/πολης: Μέλος του ΙΚ ο καμικάζι

Ένας απο τους τέσσερις καταζητούμενους του Ισλαμικού Κράτους πιστεύεται ότι πραγματοποίησε τη νέα επίθεση στο κέντρο της Κωνσταντινούπλης. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη διαπιστωθεί η ταυτότητα του καμικάζι.

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο καμικάζι στο παρελθόν συμμετείχε σε ακροαριστερές οργανώσεις ενώ το 2007 έχει συλληφθεί δύο φορές και στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα ως μέλος της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C. Το όνομά

του ακούστηκε στην συνέχεια και για τις επιθέσεις εναντίον του φιλοκουρδικού κόμματος στα Άδανα και την Μερσίνα το 2015. Εκτιμάται ότι χρησιμοποιούσε πλαστή ταυτότητα με άλλο όνομα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας εκτιμούν ότι ο καμικάζι είχε ως στόχο τις δυνάμεις άμεσης δράσης στην πλατεία Ταξίμ, αλλά επειδή φοβήθηκε ότι τον ακολουθούσε η αστυνομία πέρασε μπροστά από το ελληνικό προξενείο και μπροστά από την οδό Μπάλο προκάλεσε την έκρηξη.
Πάντως έπειτα από την επίθεση οι προγραμματισμένες για σήμερα και αύριο εκδηλώσεις άρχισαν να ακυρώνονται η μια μετά την άλλη.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν Ισραηλινοί πολίτες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα