Ευχές... στα ελληνικά από τον Μουφτή

Ευχές προς όλους τους Χριστιανούς ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων απευθύνει, σε μήνυμά του στα ελληνικά, ο Μουφτής της Κύπρου, Ταλίπ Αταλάϊ.

Εκφράζοντας την ελπίδα ότι «θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», ο Μουφτής αναφέρει πως για την ειρηνική συμβίωση «η προσευχή δεν είναι αρκετή» και ότι «αυτές τις ημέρες έχουμε την ιστορική ευθύνη και υποχρέωση να μετατρέψουμε σε πράξη τις ευχές μας».

«Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους Χριστιανούς» αναφέρει ο Μουφτής, στο μήνυμα που δημοσιεύτηκε στα

μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Γραφείου για τον Διαθρησκευτικό Διάλογο, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σουηδίας.

«Σ’ αυτή την περίοδο, παραμένοντας πιστοί στα μηνύματα του Προφήτη Μωάμεθ και του Ιησού Χριστού, θα πρέπει να συνεργαστούμε για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη, την αλληλοκατανόηση και τον αλληλοσεβασμό» προσθέτει και λέει ότι οι αξίες αυτές «θα μας δώσουν την ευκαιρία να συμβιώσουμε ειρηνικά στην περιοχή μας και στον κόσμο, με σεβασμό στην πίστη του κάθε ανθρώπου».

Σύμφωνα με τον Μουφτή Αταλάϊ, ο κοινός στόχος είναι «να σιγήσει το κλάμα όλων των ανθρώπων, κυρίως των παιδιών, των μητέρων και των ηλικιωμένων, ανεξάρτητα από την εθνική καταγωγή και την πίστη τους», αλλά και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των υπόλοιπων ανθρώπων αυτού του πλανήτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα