Το Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας καλά κρατεί!

Ώπα! Άλλη μια στροφή, άλλη μια φιγούρα, εννιά χρόνια το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας (όχι καλέ αυτό του Μάνου Λοΐζου, της Ευδοκίας Λοΐζου, σατανικές που είναι καμιά φορά οι συμπτώσεις!). Εδώ να δείτε ζεϊμπέκικο!

Απρίλης 2007, κοπελίτσα η Ευδοκία, με όρεξη και ήθος (προσωπική μαρτυρία αυτό), ξεκινά με ελπίδες πορεία στη δημοσιογραφία. Είχαν όμως αντίρρηση τα ποντίκια, οι γάτοι, τα περιστέρια, που είχαν πάρει διορισμό και μαγάριζαν τις απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις του ΡΙΚ (εκκρεμεί ποινική

υπόθεση του Υπουργείου Εργασίας εναντίον του ιδρύματος). Η Ευδοκία μολύνεται από εγκεφαλίτιδα, η οποία είναι σύμφωνα με τον ιατρικό ορισμό «ιογενής μόλυνση που οδηγεί σε παροδική ή και μόνιμη νευρολογική δυσλειτουργία, με νέα συμπτώματα χρόνια ή και δεκαετίες μετά την εκδήλωσή της. Επιφέρει κόπωση του εγκεφάλου που οδηγεί σε βλάβη των αναπνευστικών μυών, αποσυντονισμό των μυών του θώρακα και του λάρυγγα».

Η εμπειρία για την ασθένεια στα καθ’ ημάς ελάχιστη, πρέπει να πάει για θεραπεία στο Λονδίνο. (Χρόνια μετά θα αποκαλυφθεί ότι Λειτουργός του Υπουργείου Υγείας κατακρατούσε τις σχετικές αποφάσεις και μετατέθηκε. Σας περνάει καθόλου από το νου καμιά ματσωμένη παρέμβαση; Καχύποπτοι που είσαστε, σαν δεν ντρέπεστε!).

Αλλά αρχίζει τέλος πάντων το ατελείωτο πήγαινε-έλα στο Λονδίνο, μήνες στο National Hospital for Neurology and Neurosergery με αναπνευστική συσκευή, ξεκλήρισμα της οικογένειας, ατελείωτες μάχες να καταδειχτεί η αιτία και να οριστούν αποζημιώσεις. Συμβούλια, πρωτοβάθμιες αποφάσεις που απορρίπτονται, δευτεροβάθμιες με καθορισμό 85% ανικανότητας μέχρι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για δικαίωση. Εξήντα τον αριθμό πιστοποιητικά εξασφαλισμένα με αγώνες διαγράφουν καθαρά την πορεία της. Η ασφαλιστική εταιρεία αμφισβητεί τα πιστοποιητικά, τις διαβεβαιώσεις των κορυφαίων επιστημών (σιγά καλέ τι ξέρουν αυτοί!).

Ζητά άλλα, ειδικά πιστοποιητικά. Μπα, ψυχογενείς παράγοντες επηρεάζουν την υγεία της και ας περιγράφει ο καθηγητής Michael Hanna την «αξιοθαύμαστη δύναμη με την οποία η Ευδοκία παλεύει να αντιμετωπίσει τα σοβαρά κατάλοιπα για να κερδίσει μια κάποια ποιότητα ζωής». Γιατί κανονική ζωή με δική της οικογένεια ούτε με το χέρι αντήλιο δεν βλέπει η Ευδοκία. Κι ας τονίζει ο προσωπικός γιατρός της Michael Polkey ότι «η Ευδοκία χρειάζεται συνεχή εξειδικευμένη νευροαποκατάσταση από ειδικούς για το μετεγκεφαλικό σύνδρομο». Μόνη ελπίδα της, η αποζημίωση για μια κάποια ηρεμία και ασφάλεια, αφού να εργαστεί είναι πια σχεδόν αδύνατο.

Η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα τονίζει (μετά από διερεύνηση με ειδικούς βέβαια) ότι τα πιστοποιητικά είναι αρκετά για να δείξουν την έκταση του προβλήματος και ότι η απαίτηση για επιπλέον αποδείξεις πλήττει την αξιοπρέπεια της αιτούσης. Πολύ περισσότερο που η ασφαλιστική εταιρεία αρνείται την καταβολή της αποζημίωσης μετά από γνωμάτευση του δικού της Διευθυντή Διαχείρισης Συμβολαίων και Απαιτήσεων, πρόσωπο στο οποίο ο νόμος δεν επιτρέπει να αξιολογεί πιστοποιητικά. Το Διοικητικό Δικαστήριο επιδικάζει πρόστιμο €3.000 ευρώ στην εταιρεία και €1.000 ευρώ στην Κυπριακή Δημοκρατία. Ας ληφθεί υπ' όψιν μαρτυρία του πρώην επικεφαλής του Δευτεροβάθμιου Ιατροσυμβουλίου για πρωτοφανή πόλεμο από τους γιατρούς του Πρωτοβάθμιου, ώστε να προστατευθούν τα οικονομικά συμφέροντα της ασφαλιστικής εταιρείας.

Ανακατευτήκατε; Ανατριχιάσατε; Θα σας περάσει, καλέ, δεν είναι τίποτα! Στην Κύπρο δεν ζείτε; Και που αχρηστεύεται η ζωή μιας νέας γυναίκας; Σιγά, θα μου τους συγκινήσετε τους κολοσσούς του χρήματος και του συστήματος και δεν κάνει. Η Ευδοκία χορεύει το ζεϊμπέκικο «με τα χέρια σταυρωμένα στο κενό» όπως το λέει το τραγούδι. Εκείνο όμως μιλάει για το ροκ το ελληνικό που μια λεβεντιά την έχει. Για το κυπριακό ροκ έχετε καμιά άποψη;

Keywords
Τυχαία Θέματα