ΕΥ για αναστολή συντάξεων: Η συνέχιση της πληρωμής είναι παράνομη

Η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας τερμάτισε την αναστολή της καταβολής στις σύνταξης των αξιωματούχων, εννοώντας τις πολλαπλές συντάξεις.

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Σίγμα ο Εκπρόσωπος τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης, δήλωσε ότι «εμείς παραμένουμε στην θέση μας πιστεύουμε ότι νόμος ρητά προβλέπει ότι πρέπει να ανασταλούν οι συντάξεις, αρά η συνέχιση της πληρωμής τους πρόδηλα και εξορισμού παράνομη. Πιστεύουμε ότι πλέον παραβιάζονται ρητές της νομοθεσίας κατά επίκληση του δημόσιου συμφέροντος. Αν πίστευαν

ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, του 1980, επειδή κάποιος διορίστηκε το 2015, το 2018 όφειλαν να μεριμνήσουν να τροποποιηθεί ο νόμος και όχι να διενεργούν πληρωμές κατά παράβαση. Κάθε νόμος που ψηφίζεται από την βουλή είναι συνταγματικός, τεκμαίρεται συνταγματικός και μόνο το Ανώτατο Δικαστήριο έχει εξουσία να τον κρίνει ως αντισυνταγματικό».

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι, «το πιο σοβαρό αντίκτυπο αυτής της υπόθεσης, αν ο νόμος τους 1980 είναι αντισυνταγματικός για κάποιον που διορίστηκε στο 2018 είναι σαν να λέμε ότι κανένας νόμος δεν θα μπορεί ποτέ να άρει αυτή την στρέβλωση για το μέλλον.

Θέση της υπηρεσίας μας είναι ότι η βουλή πρέπει να προχωρήσει με τα κείμενα που τους διαβιβάσαμε σε συνεργασία με της υπηρεσίες της βουλής και αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πάρει γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα ότι αυτοί οι νόμοι είναι αντισυνταγματική τότε να σταλούν στο Συνταγματικό Δικαστήριο που είναι το μόνο αρμόδιο για να αποφασίσει».

Δείτε το απόσπασμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα