ΕΕ: Επιπλέον €43 εκ. για τους Σύρους πρόσφυγες στο Λίβανο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα δώσει επιπρόσθετο ποσό €43 εκ. για ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Σύρους πρόσφυγες και τις κοινότητες που τους φιλοξενούν στο Λίβανο.

Ανακοινώνοντας την επιπρόσθετη βοήθεια κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λίβανο τη Δευτέρα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Διαχείριση Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης ανέφερε ότι «πρέπει αν υποστηρίξουμε το Λίβανο, ο οποίος είναι μια γενναιόδωρη χώρα υποδοχής για ένα μεγάλο αριθμό Σύρων προσφύγων».

«Η ΕΕ δείχνει την αλληλεγγύη

της ως ο μεγαλύτερος δωρητής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία και τώρα αυξάνουμε την βοήθεια μας σ` αυτούς που την έχουν ανάγκη περισσότερο σ` αυτή την κρίσιμη ώρα», σημείωσε.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος εξήρε το Λίβανο και το λαό του γιατί υποδέχθηκαν πάνω από 1,1 εκ. Σύρους πρόσφυγες. «Σήμερα οι πρόσφυγες από τη Συρία αποτελούν το ένα τέταρτο του πληθυσμού του Λιβάνου», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο η οικονομική βοήθεια θα χρησιμοποιηθεί για να προετοιμαστούν οι πιο ευάλωτοι πρόσφυγες για τον χειμώνα που πλησιάζει. Θα δοθεί επίσης βοήθεια για την επιδιόρθωση καταφυγίων, τη θέρμανση και την υποστήριξη μερικών από τις πιο ευάλωτες οικογένειες προσφύγων και θα γίνει κατορθωτή η πρόσβασή τους στα νοσοκομεία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα