ΕΔΕΚ: Ύστατη προσπάθεια για συγκλίσεις ενόψει ολομέλειας

Ύστατη προσπάθεια προκειμένου να επιτευχτεί ένα «σωστό» πλαίσιο αφερεγγυότητας θα καταβάλει τις επόμενες ώρες η ΕΔΕΚ.

Όπως το SigmaLive είναι σε θέση να γνωρίζει, μετά από ψεσινή συνεδρία, αποφασίστηκε όπως αναζητηθούν συγκλίσεις με τις υπόλοιπες κοινοβουλευτικές ομάδες ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της Κύπρου με την εκταμίευση της επόμενης δόσης ενόψει του Eurogroup της

24ης Απριλίου. Επιπλέον στόχος είναι να αξιοποιηθεί το σχέδιο Ντράγκι.

Η ΕΔΕΚ, θέτει τέσσερις κόκκινες γραμμές, μεταξύ των οποίων, η απαλλαγή των εγγυητών σε περίπτωση πτώχευσης του πρωτοφειλέτη, ο καθορισμός μιας και μόνης αντικειμενικής αξίας των υποθηκευμένων ακινήτων και η διαγραφή των παράνομων υπερχρεώσεων των τραπεζών.

Στόχος να παρασχεθεί μια προσωρινή λύση για την προστασία των μη βιώσιμων δανειοληπτών καθώς στην ΕΔΕΚ θεωρούν ότι αυτό δεν επιτυγχάνεται με κανένα νομοσχέδιο.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, αναμένεται εντός της ημέρας να αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους αρχηγούς των κομμάτων, μέσω της οποίας θα ζητείται αναζήτηση λύσης από κοινού ώστε να αποφευχθεί η πώληση περιουσιών σε εταιρείες τουρκικών συμφερόντων. Σε αυτό το επίπεδο φαίνεται να υπάρχει σύγκλιση απόψεων από όλα τα κόμματα και αυτό που απομένει είναι να υπάρξει ουσιαστική κατάληξη κατά τρόπο συγκεκριμένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα