ΕΔΕΚ: Θα αντισταθούμε στο ξεπούλημα της Cyta

Η ΕΔΕΚ θα προτάξει σθεναρή αντίσταση στο ενδεχόμενο ξεπουλήματος της Cyta δήλωσε ο Πρόεδρος του κινήματος Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση της ηγεσίας της ΕΔΕΚ με την ηγεσία της ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ), ο κ. Σιζόπουλος διαμήνυσε ότι “δεν πρόκειται από πλευράς ΕΔΕΚ

να επιτρέψουμε να δημιουργηθεί στην πατρίδα μας ακόμα ένα καρτέλ χειραγώγησης τιμών σε βασικούς τομείς προσφοράς υπηρεσιών”.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι αυτές οι συναντήσεις είναι ιδιαίτερα εποικοδομητικές, επειδή ενισχύουν ουσιαστικά την υποστήριξη των θέσεων που εδώ και χρόνια διατύπωσε η ΕΔΕΚ γύρω από τα ζητήματα που αφορούν τους ημικρατικούς οργανισμούς.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ακόμα πως πέραν των ζητημάτων της κρατικής ασφάλειας που πρέπει να τίθενται σε υψηλή προτεραιότητα, είναι αδιανόητο κερδοφόροι οργανισμοί, οι οποίοι έχουν σημαντική συμβολή στη λειτουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους πολίτες να οδηγούνται ουσιαστικά σε ξεπούλημα.

Ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση, η ηγεσία της ΕΔΕΚ εξέφρασε προς τους συνδικαλιστές ανησυχία για το γεγονός ότι τόσο κυβερνητικά και εντεταλμένα συμβούλια στους ημικρατικούς οργανισμούς ακολουθούν μια τακτική, η οποία οδηγεί τους ημικρατικούς οργανισμούς σε απαξίωση και εν προκειμένω την Αρχή Τηλεπικοινωνιών έτσι ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία ξεπουλήματος.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ) Ηλίας Δημητρίου είπε ότι κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η διαχρονική πορεία των θέσεων της ΕΔΕΚ για τους ημικρατικούς οργανισμούς, προσθέτοντας ότι οι θέσεις της ΕΔΕΚ είχαν πρωτο - διατυπωθεί σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν ένα χρόνο και βρίσκουν την ΕΠΟΕΤ σύμφωνη.

“Δεν μπορούμε να κάνουμε καμία έκπτωση στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά και συνταγματικά μας δικαιώματα”, είπε αναφερόμενος στις θέσεις που υπέβαλε στην ΕΔΕΚ η συνδικαλιστική οργάνωση.

Πρόσθεσε ότι ως εργαζόμενοι παράλληλα δεν μπορούμε να συνηγορήσουμε στην πορεία που οδηγεί τον οργανισμό σε μαρασμό, επειδή εάν αυτή η κατηφορική πορεία που ακολουθείται τα δύο – τρία χρόνια, θα έχει μοιραία κατάληξη το κλείσιμο της Αρχής.

Δήλωσε ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι με αυτούς που μεθοδεύουν το κλείσιμο της CYTA όπως έκαναν με τις Κυπριακές Αερογραμμές και τη Eurocypria.

Ζητούμε από τα κοινοβουλευτικά κόμματα να έχουν ξεκάθαρο πολιτικό λόγο, είπε προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή η CYTA δεν χρειάζεται τα δεκανίκια κανενός.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι εκείνο που χρειάζεται είναι να της δοθεί δυνατότητα ως οργανισμού να μπορέσει να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό, μέσα από τις απαιτούμενες θεσμικές αλλαγές.

Παρατήρησε ότι η CYTA έχει ανταγωνισμό τώρα και αρκετά χρόνια, είναι πρώτη σε πωλήσεις, πρώτη στην εξυπηρέτηση πελατών σε ποιότητα και αμεσότητα και βεβαίωσε ότι οι υπάλληλοι της CYTA θα συνεχίσουν τον αγώνα όσες δυσκολίες και αν προκαλέσουν αυτοί που επιδίδονται σε αυτή την προσπάθεια.

Είπε ακόμα πως ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ) δηλώνει ξεκάθαρα ότι εισήλθε στο διάλογο για το νόμο των αποκρατικοποιήσεων, ώστε να είναι κοντά στα γεγονότα και μέσα στη συζήτηση για να διαπιστώσει εάν τελικά τα κοινοβουλευτικά κόμματα θα αποδείξουν έμπρακτα, όταν θα ψηφίσουν, τη συνέπεια σε αυτά που συμφώνησαν ή διαφώνησαν με τις θέσεις που καταθέτει και συζητά η ΕΠΟΕΤ.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα