Εμπαιγμός του δημότη η αναβολή των δημοτικών εκλογών

Η μόλις πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού για αναβολή των Δημοτικών Εκλογών είναι σαν βόμβα στα θεμέλια της Δημοκρατίας.

Στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές οι δημότες καλέστηκαν να ψηφίσουν Δημάρχους, Κοινοτάρχες, Δημοτικούς Συμβούλους, Αζάδες και Σχολικούς Εφόρους για μια πενταετία και όχι επταετία. Η κάθε δημοκρατική χώρα έχει κάθε δικαίωμα, εάν και εφόσον κρίνεται αναγκαίο, να αλλάζει διαδικασίες που διέπουν την καλύτερη λειτουργία του κράτους, αποφασίζοντας και ψηφίζοντας ακόμα και αλλαγή στη διαδικασία των εκλογών

με ισχύ όμως τις μεθεπόμενες εκλογές και όχι τις άμεσες που ήδη ψήφισε ο λαός.

Με αυτή την απόφαση εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των ΔΗ.ΣΥ. και ΑΚΕΛ, αφού αν αναλογιστεί κανείς τις απώλειες που είχαν τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται. Εάν η απόφαση έχει να κάνει με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τότε καταρρίπτεται αυτό που ισχυρίζεται η Κυβέρνηση πως τίποτα δεν συμφωνήθηκε, αποδεικνύοντας πως υπάρχουν κρυφές συμφωνίες και προφανώς επηρεάζονται από τις Δημοτικές εκλογές. Αν η πρόφαση της Κυβέρνησης είναι η Τρόικα, τότε εξαρχής θα έπρεπε να υπήρχε Υπουργική Απόφαση, πριν την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2016, και να μην ξεγελούσαν για πολλοστή φορά τον λαό και να κάνει ακόμα και αιτήσεις για εργασία στις Δημοτικές Εκλογές.

Πιθανή ψήφιση της σχετικής απόφασης από τη Βουλή, θα αποτελεί ολοκλήρωση του εμπαιγμού των Δημοτών, αφού ποτέ δεν ψήφισαν για επταετία αλλά πενταετία, καθώς επίσης και γενικότερα εμπαιγμός της κοινωνίας και της Δημοκρατίας αφού το πολιτικό σκηνικό έχει αλλάξει με την παρουσία οκτώ κομμάτων στη Βουλή και δεν μπορεί η Κυβέρνηση και το Κυβερνών κόμμα να αποκλείσει τα νεοεισελθέντα κόμματα στη Βουλή από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

*Ο Κωνσταντίνος Καρεκλάς είναι Αντιπρόεδρος Αλληλεγγύης.

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα