Μουζάλας: Δεν ξέρω αν θα είμαι υπουργός όταν θα έρθει ο Ομπάμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε συνέντευξη του στο ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά» ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μίλησε για την επικείμενη επίσκεψη Ομπάμα σε ένα από τα hot spot της Ελλάδας, την πολιτική των χωρών του Βίζενγκαρντ καθώς και για την εκπαίδευση των νεαρών προσφυγόπουλων.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα είναι υπουργός όταν θα φθάσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ στη χώρα μας, ο Μουζάλας απάντησε πως

«Εγώ θα ήθελα αυτή τη συζήτηση να μην την κάνουμε. Έχω πει επανειλημμένα ότι κάθε υπουργός με το που αναλαμβάνει γίνεται πρώην υπουργός , αυτό είναι μια διαδικασία η οποία έρχεται είτε αμοιβαία είτε από την μια πλευρά μόνο. Κάποτε οι συνθήκες διαμορφώνονται έτσι ώστε να μπορεί κάποιος άλλος να προχωρήσει καλύτερα αυτό που έκανε, δεν είναι αιώνιες θέσεις. Αυτή τη στιγμή ασχολιόμαστε ακόμα με τα προβλήματα και προχωράμ娻.

Για την Ουγγαρία και τις άλλες χώρες του Βίζενγκαρντ είπε πως «Δεν είμαι αισιόδοξος, δεν πιστεύω δηλαδή ότι οι χώρες του Βιζενγκραντ θα αλλάξουν πολιτική. Αυτό το οποίο εμείς, μαζί με άλλες χώρες, με ένα μεγάλο αριθμό από κράτη μέλη παλεύουμε είναι αυτή η απίστευτη ιστορία της «ευέλικτης αλληλεγγύης» να μην περάσει ή να πάρει μια μορφή η οποία να μπορεί να είναι παραγωγική. Θέλω να πω ότι η μορφή αυτή της ευέλικτης αλληλεγγύης έχει ένα μύθο από πίσω ότι συμμετέχουμε στο πρόβλημα, εσύ κρατάς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και εγώ σου στέλνω κουβέρτες. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν το θέλουμε εμείς, δεν το θέλει η Ιταλία και ξέρετε οι χώρες υποδοχής σήμερα είναι η Ιταλία και η Ελλάδα αύριο μπορεί να είναι η Φιλανδία, μεθαύριο μπορεί να είναι η Πολωνία από την Ουκρανία. Το μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα το οποίο θα απασχολήσει πολλά χρόνια την Ευρώπη, επομένως εμείς προσπαθούμε να φτιάξουμε μια συμμαχία και νομίζω ότι δεν τα πάμε άσχημα, ενάντια σε αυτό το πράγμα. Είναι αυτό που ο πρωθυπουργός επανειλημμένα έχει πει ότι δεν μπορείς να είσαι κράτος α λα καρτ δηλαδή παίρνω τις επιδοτήσεις για τις καλλιέργειες και για την παιδεία αλλά στο προσφυγικό δεν κάνω τίποτα».

Τέλος, για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων είπε πως «Νομίζω ότι πάμε καλά. Όποτε λέω ότι πάμε καλά δεν προσπαθώ να παρουσιάσω έναν παράδεισο. Το πάμε καλά έχει σχέση με το ότι για πρώτη φορά, παγκόσμια, μέσα σε πέντε μήνες από τον εγκλωβισμό τα παιδάκια πάνε σχολείο, πιλοτικά. Νομίζω ότι το πρόγραμμα είναι πολύ καλό, νομίσω μέχρι τα Χριστούγεννα στην τεράστια πλειοψηφία τους θα πηγαίνουν σχολείο.

Και εδώ είχαμε κάποιες κακές αντιδράσεις τότε είχα βγει και είχα πει ότι σε αυτά τα σχολεία που υπήρξαν κάποιοι και αντιδράσανε θα είναι οι ίδιοι οι γονείς των μαθητών αυτών των σχολείων που θα εγγυηθούν ότι τα προσφυγόπουλα και τα μεταναστόπουλα θα πάνε στο σχολείο και έτσι έγινε. Είναι ένα πρόγραμμα πολύ σημαντικό που προχωράει καλά με τις δυσκολίες που έχει και νομίζω ότι τους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθεί , το υπουργείο Παιδείας έχει κάνει πολύ καλή δουλειά».

Γιάννης Μουζάλαςυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικήςεπίσκεψη ΟμπάμαανασχηματισμόςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα