Δυσαρέσκεια στη Λάρνακα για τα ωράρια καταστημάτων

Την έντονη δυσαρέσκειά της για την απόφαση της Βουλής όσον αφορά τα ωράρια των καταστημάτων, εκφράζει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας.

Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας κ. Ντίνος Λευκαρίτης εκφράζει την απογοήτευσή του για τη στάση της Βουλής την οποία χαρακτήρισε ως εγκληματική για την οικονομία του τόπου.

«Αυτόβουλα, η Βουλή

καθόρισε συγκεκριμένες περιοχές ως «τουριστικές», εξαιρώντας της Λάρνακα και άλλες περιοχές της Κύπρου όπου διακινούνται τουρίστες. Ο καθόλα αδικαιολόγητος νέος διαχωρισμός των τουριστικών ζωνών, ο οποίος στερείται κάθε λογικής, συνιστά σοβαρότατη διάκριση μεταξύ των επαρχιών. Είναι αδιανόητο, σ΄ αυτή την κρίσιμη περίοδο όπου όλοι πασχίζουν για την ανάκαμψη της οικονομίας, η Βουλή να βάζει τροχοπέδη στις όποιες προσπάθειες γίνονται. Για μια χώρα όπως την Κύπρο, η οποία βασίζεται στον τομέα του τουρισμού, η απρόσκοπτη λειτουργία των καταστημάτων σε ολόκληρο το νησί είναι απαραίτητη για την επιβίωση του τομέα αλλά και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Ως εκ τούτου, καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσει σε αναπομπή του εν λόγω νόμου», επισημαίνει ο κ. Λευκαρίτης

Άνισος ανταγωνισμός

Η εν λόγω απόφαση, επισημαίνει ο κ. Λευκαρίτης, δείχνει εξόφθαλμα ότι έγνοια της Βουλής ήταν η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων περιοχών και ο αβάσιμος, και χωρίς καμία αιτιολογία, αποκλεισμός άλλων. Εφόσον το νομοσχέδιο εφαρμοστεί, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει πολύ αρνητικές εντυπώσεις στους ξένους επισκέπτες και θα πλήξει καίρια την τουριστική βιομηχανία συγκεκριμένων επαρχιών και κατ’ επέκταση την τοπική τους οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα