Πατέρας έδωσε μάχη για να μην στείλουν την κόρη του Κύπρο

Πατέρας δικαιώθηκε δικαστικώς και απέτρεψε την πρώην σύντροφό του να πάρει την 5χρονη κόρη του στην Κύπρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, πρόκειται για 43χρονο από τη Σκωτία, ο οποίος έσυρε στα δικαστήρια την πρώην σύντροφό του, όταν τού είπε ότι ήθελε να μετακομίσει.

Η 43χρονη, επίσης από τη Σκωτία, ήθελε να μετακομίσει πιο κοντά στην οικογένειά της και να βρει δουλειά στα κατεχόμενα στην Κύπρο.

Ο 43χρονος απέτρεψε τα σχέδιά της και το δικαστήριο αποφάσισε ότι το συμφέρον της 5χρονης είναι να συνεχίσει να ζει στη Σκωτία.

Η δικηγόρος του 43χρονου ανέφερε στο δικαστήριο: «Το να ζήσει σε μια χώρα (Κύπρο) όπου ο ήλιος λάμπει έντονα σχεδόν όλο τον χρόνο, μπορεί να θεωρηθεί από πολλούς ως ένα πλεονέκτημα, όμως μπορεί εύκολα να αντισταθμιστεί από το μειονέκτημα ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα θα ζει μακριά από έναν αγαπητό γονιό. Συμπερασματικά, θεωρώ ότι το συμφέρον της 5χρονης είναι να μείνει στη Σκωτία».

Ο δικαστής ανέφερε ότι η μητέρα της 5χρονης ζούσε στη δυτική Σκωτία και ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι δεν μπορούσε να βρει δουλειά ως γραμματέας σε ιατρικό κέντρο. Όμως δεν κατάφερε να αποδείξει στο δικαστήριο ότι μπορούσε να βρει αυτή τη δουλειά στα κατεχόμενα. Σκόπευε, μάλιστα, να στείλε την 5χρονη σε αγγλόφωνο σχολείο, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε ότι τα έξοδα θα ήταν πολύ μεγάλα και δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει, ενώ το σχολείο θα ήταν μακριά από το σπίτι που θα διέμενε.

Keywords
Τυχαία Θέματα