Δύο διαφορετικά time zones θα έχει πλέον η Κύπρος

Η ώρα δε θα είναι πλέον ίδια σε όλα τα σημεία της Κύπρου από το τέλος του επόμενου μήνα, καθώς το ψευδοκράτος αποφάσισε να ακολουθήσει τυφλά την απόφαση της Τουρκίας και να διατηρήσει τη θερινή ώρα.

Την απόφαση έλαβε σε σημερινή του συνεδρίαση το «υπουργικό συμβούλιο» των κατεχομένων και ανακοινώθηκε από τον «πρωθυπουργό», Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν αμέσως μετά το πέρας.

Έτσι, όπως αναφέρεται σε διάφορες τ/κ ιστοσελίδες,

από τις 31 Οκτωβρίου θα υπάρχει διαφορά μιας ώρας μεταξύ «βορρά» και «νότου» στην Κύπρο: από την πράσινη γραμμή και σε όλες τις ελεύθερες περιοχές θα ισχύει η χειμερινή ώρα, ενώ στις κατεχόμενες περιοχές η θερινή.

Η ανακοίνωση προκάλεσε ήδη ποικίλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως σαρκαστικά και αστεϊσμού. Εξάλλου, στο twitter δημιουργήθηκε το hashtag #saatkac, δηλαδή τι ώρα είναι, το οποίο κατακλύστηκε από χιλιάδες σχόλια σχόλια.

Στον παρακάτω χάρτη θα δείτε με μπλε χρώμα τις χώρες που ακολουθούν το σύστημα της θερινής ώρας, με πορτοκαλί εκείνες που το ακολουθούσαν παλαιότερα κι εκείνες που δεν το ακολούθησαν ποτέ. Η Τουρκία, θα το ακολουθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία θα παραμείνει συντονισμένη στη θερινή ώρα μετά από απόφαση που ελήφθη από το Υπουργείο Ενέργειας, επικυρώθηκε από το υπουργικό συμβούλιο και δημοσιεύεται την Πέμπτη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Το πέρασμα από τη χειμερινή ώρα (από τα τέλη Οκτωβρίου έως τα τέλη Μαρτίου) στη θερινή (από τις αρχές Απριλίου έως τα τέλη Οκτωβρίου), με το γύρισμα των δεικτών σε ρολόγια και ξυπνητήρια μια ώρα μπροστά ή μια ώρα πίσω σε σχέση με τη ζώνη ώρας, καθιερώθηκε σε πολλές χώρες προκειμένου να εξοικονομείται ενέργεια, να περιορίζεται η χρήση τεχνητού φωτισμού αλλά και να συμπίπτουν οι ώρες των καθημερινών δραστηριοτήτων με περισσότερη ηλιοφάνεια.

"Winter is not coming!" Turkey's Official Gazette published Turkey will not change to Winter time as of 2016! "Resmi Gazete'de"

— Yavuz Yilmazoglu (@yavuzyilmazoglu) September 8, 2016

Turkey to implement daylight saving time year-round https://t.co/Sy6QnjnBXe pic.twitter.com/gLHGU7VMMW

— Ari Shmary R. Kolman (@arishmaryshow) September 8, 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα