Δύο ανθρώπινες σπονδυλικές στήλες εντοπίστηκαν στο ΝΟΡΑΤΛΑΣ

Δύο ανθρώπινες σπονδυλικές στήλες εντοπίστηκαν στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου βρίσκεται θαμμένο το αεροσκάφος Νοράτλας.

Αυτό ανέφερε έγκυρη πηγή στο SigmaLive, σημειώνοντας, ότι ουσιαστικά εφόσον πρόκειται για σπονδυλικές στήλες, είναι θέμα χρόνου να μιλούμε για τους πρώτους ανευρεθέντες.

Για λόγους ασφαλείας οι ανασκαφές πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή από τη Διμοιρία Εκκαθάρισης ναρκών του 70 τάγματος μηχανικού και τα ευρήματα παραδίδονται στους αρχαιολόγους.

Σημειώνεται ότι το πρωί επισκέφθηκε τον χώρο

ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «ποτέ δεν είναι αργά όταν επιτελείς ένα καθήκον».

Από την πλευρά του, ο κ. Φωτίου δήλωσε το πρωί πως εντοπίστηκαν και χθες οστά στο χώρο της ανασκαφής, επισημαίνοντας πως “όλα βαίνουν καλώς”. Σημείωσε, ωστόσο, πως πρόκειται για μια επικίνδυνη ανασκαφή, αφού στο αεροσκάφος υπήρχαν εκρηκτικά, και πως λαμβάνονται μέτρα για προστασία του προσωπικού που εργάζεται στο χώρο.

Οι επόμενες λίγες μέρες, πρόσθεσε, θα είναι καθοριστικής σημασίας και εξέφρασε την πεποίθηση πως “ θα είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα, και μέχρι το Νιόβρη θα έχουμε ολοκληρώσει για να μπούμε στην τελευταία φάση που είναι η αποκατάσταση του χώρου”.

Keywords
Τυχαία Θέματα