Δυναμικά μέτρα για το ωράριο εξαγγέλουν οι έμποροι

Δυναμικές κινητοποιήσεις μέχρι το τέλος Ιανουαρίου για το θέμα του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, αποφάσισαν στο ξεκίνημα του 2017 οι οργανωμένοι σύνδεσμοι του λιανικού εμπορίου, προκειμένου να πιέσουν την Κυβέρνηση να βρει λύσεις στο θέμα του ωραρίου των καταστημάτων.

Αυτό δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» του ΣΙΓΜΑ ο γενικός γραμματέας της ΠΟΒΕΚ, Στέφανος Κουρσάρης, καλώντας παράλληλα τη Βουλή να αναλάβει τις ευθύνες της.

Όπως

είπε, πρέπει να βρεθούν λύσεις οι οποίες «στο τέλος της ημέρας να εξυπηρετούν το σύνολο των πολιτών». Ωστόσο, πρόσθεσε, σήμερα αυτό που εφαρμόζεται είναι «ακραίο» και κάλεσε την Υπουργό Εργασίας και την Κυβέρνηση να δώσουν σωστές λύση.

«Δεν μπορεί εδώ και τέσσερα χρόνια να μην έχουμε ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων. Είναι αδικαιολόγητο, όταν υπάρχουν ωράρια σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες και στις κύριες πρωτεύουσές τους και μάλιστα πολύ πιο περιορισμένα από αυτά που εμείς αναγκαστήκαμε να δεχτούμε», είπε.

«Δεν μπορούν οι μεγάλοι της αγοράς να τα θέλουν όλα. Αυτό θα πρέπει να το ξεχάσει όποιος κατέχει σήμερα την εξουσία, διότι έχουμε κι εκλογές», συμπλήρωσε με νόημα.

Όπως ανέφερε, η Υπουργός Εργασίας ενώ προσήλθε σε κάποιες συμβιβαστικές προτάσεις μαζί με βουλευτές της Επιτροπής Εργασίας, εν τέλει τις απέσυρε, παρόλο που θα έδιναν λύση σε αυτό το χρόνιο πρόβλημα, το οποίο φέρνει αβεβαιότητα.

Όσον αφορά στο μείζον θέμα της Κυριακής, ο κ. Κουρσάρης ανέφερε ότι αποτελεί «κόκκινο πανί», ενώ στο επιχείρημα ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες η Κυριακή είναι εργάσιμη ημέρα, ανέφερε ότι εκεί ισχύουν άλλες βασικές αρχές στην αγορά.

«Στην Κύπρο χρειάζεται να δούμε το σύνολο των νομοθεσιών για το πώς αναπτύσσεται μια οικονομία, ώστε να μην φτάσουμε σε μονοπωλιακές καταστάσεις», επισήμανε.

Τέλος, πρόσθεσε ότι είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως σήμερα οι εργαζόμενοι στο εμπόριο δεν απολαμβάνουν ούτε καν τον κατώτατο μισθό, ο οποίος ορίζεται από τη νομοθεσία, καθώς προσλαμβάνονται είτε ως part time εργαζόμενοι, είτε με προσωπικό συμβόλαιο.

Follow @Christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα