Δ.Συλλούρης: Η Κίνα ήταν πάντοτε αξιόπιστος φίλος της Κύπρου

Η Κίνα ήταν πάντοτε ένας αξιόπιστος φίλος της Κύπρου στην βοήθεια του οποίου μπορούσαμε πάντα να στηριζόμαστε, δήλωσε ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, σε χαιρετισμό του την Πέμπτη το βράδυ σε δεξίωση για την Εθνική Ημέρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Ο κ. Συλλούρης ανέφερε πως σε στιγμές μεγάλης ανάγκης, όπως κατά την τουρκική εισβολή του 1974 και, πιο πρόσφατα, μετά τη σοβαρή

οικονομική κρίση, η Κίνα ήταν εκεί για να παρέχει κάτι περισσότερο από απλά λόγια ενθάρρυνσης.

Είναι για αυτό το λόγο που προσβλέπουμε σε περαιτέρω ενίσχυση και ενδυνάμωση της φιλίας και της συνεργασίας μας, ιδιαίτερα σε τομείς όπως οι επενδύσεις και ο τουρισμός, για να κατονομάσουμε μόνο δυο, είπε ο κ. Συλλούρης.

Επεσήμανε πως η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, τον Οκτώβριο πέρσι, και αυτή στην Κύπρο το Δεκέμβριο του ιδίου έτους από τον Υπουργό Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι, είναι σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Συλλούρης επεσήμανε πως η Κύπρος έχει κάθε λόγο να γιορτάζει για την Εθνική Ημέρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. "Πέραν από πολλά κοινά στοιχεία που μοιράζονται τα δυο έθνη, όπως ο αγώνας για εθνική ανεξαρτησία, ελευθερία και αξιοπρέπεια, η Κύπρος στηρίχτηκε συχνά στην υποστήριξη της Κίνας για να υπερασπίσει τα αναφαίρετα της δικαιώματα, όταν η αξία και αυτή η ίδια ύπαρξή τους αμφισβητήθηκαν. Ο ισχυρός και άρρηκτος δεσμός που δημιουργήθηκε από τις δυο χώρες μας, έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Ενισχύεται κάθε μέρα", πρόσθεσε.

Σημείωσε πως ο φετινός Δεκέμβριος θα σηματοδοτήσει την 45η επέτειο από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών, "ένα γεγονός που απαιτεί ειδική αναγνώρισή και κατάλληλους εορτασμούς", όπως είπε.

Ανέφερε πως Κύπρος και Κίνα έχουν προχωρήσει πολύ από τότε που απέκτησαν την ανεξαρτησία τους. Ο δρόμος δεν ήταν εύκολος, αλλά το αντίθετο. `Ηταν επίπονος σε εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες", ανέφερε, και πρόσθεσε πως "έχουμε κάθε δικαίωμα να προβλέπουμε με αισιοδοξία σε καλύτερες ημέρες, όταν θα αποδειχθεί πως οι τεράστιες μας θυσίες δεν ήταν μάταιες".

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα