Δράσεις ενημέρωσης για ευημερία ζώων και στειρώσεις

Δράσεις ενημέρωσης για την ευημερία των ζώων και τις στειρώσεις προγραμματίζουν από κοινού οι Επίτροποι Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η προστασία και η ευημερία των ζώων αποτελούν ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα που αφορά τους κρατικούς και τοπικούς φορείς και την κοινωνία των πολιτών.

Η υγεία και καλή μεταχείριση των ζώων θα διασφαλιστούν στην πράξη, σημειώνεται, μόνο όταν η Πολιτεία μέσα από τους θεσμούς και τους νόμους και η κοινωνία ως σύνολο συνειδητοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι των ζώων και εφαρμόζουν με τον ορθό τρόπο μέτρα προστασία και

ευημερίας.

“Τα αδέσποτα ζώα, σκύλοι και γάτοι, είναι πλέον μια πραγματικότητα στη χώρα μας. Η κατάσταση αυτή είναι αρκετά πολύπλοκη και απαιτεί μια πολύ ευαίσθητη και προσεκτική προσέγγιση. Η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή σκύλων/γάτων οδηγεί στον υπερπληθυσμό τους, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να εγκαταλείπονται. Γίνεται λοιπόν αντιληπτή η σημασία της στείρωσης, ως μέσο αποφυγής των παραπάνω δυσάρεστων καταστάσεων”, προστίθεται.

Η στείρωση των κατοικίδιων ζώων, σημειώνεται, είναι απαραίτητη και ευεργετική τόσο για την υγεία όσο και για την ψυχολογία των κατοικίδιων ζώων. Επιπλέον, η στείρωση, σε συνδυασμό με την υιοθεσία ζώων από καταφύγια, συνεχίζει η ανακοίνωση, αποτελεί τον μόνο τρόπο προσπάθειας ελέγχου του υπερπληθυσμού των αδέσποτων ζώων.

Έχοντας υπόψη όλα τα πιο πάνω οι Επίτροποι Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού και ΜΚΟ στα πλαίσια της Εκστρατείας Στειρώσεων και Φροντίδας Αδέσποτων Ζώων προγραμματίζουν τις πιο κάτω δράσεις ενημέρωσης:

18/10 Λάρνακα Φοινικούδες 17:00΄-19:00΄

25/10 Λεμεσός Μώλος 17:00΄-19:00΄

1/11 Παραλίμνι Πλατεία 17:00΄-19:00΄

8/11 Λευκωσία Mall Έγκωμης 17:00΄-19:00΄

15/11 Λευκωσία Mall Λατσιών 17:00΄-19:00΄

22/11 Πάφος Mall 17:00΄-19:00΄

29/11 Λεμεσός Mall 17:00΄-19:00΄

Κατά τη διάρκεια των δράσεων αυτών θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό (επισυνάπτεται) και ένα kit το οποίο θα διευκολύνει τους ιδιοκτήτες σκύλων να μαζεύουν τα κόπρανα του σκύλου τους, τα οποία σε αντίθετη περίπτωση προκαλούν ρύπανση στο περιβάλλον και εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα