«Δόξα τω Θεώ Πάντων Ένεκεν»

Προσπαθώ ο κακόμοιρος, μέσα στο θολό τοπίο που έχουν δημιουργήσει τα πολιτικά ρίχτερ κι οι φωτοβολίδες «ειρήνης» που εκσφενδόνισε προς όλες τις κατευθύνσεις ο Μέγας Ερντογάν (όπως λέμε Μέγας Αλέξανδρος, Μέγας Ναπολέων κλπ.) προσπαθώ λοιπόν ο φουκαράς να ξετυλίξω το κουβάρι και να αποσαφηνίσω τις προθέσεις του Ογούζου Πασά!

Βέβαια κι ο πιο αραχτός πολιτικός αναλυτής είναι σε θέση να αντιληφθεί πως η ξαφνική μεταμόρφωση του Ερντογάν, από κάμπια σε πεταλούδα, δεν έγινε τυχαία. Ούτε κι ο κλάδος ελαίας τον οποίο ανοιχτόκαρδα προσφέρει στο Ισραήλ, την Αίγυπτο,

την Αμερική, την Ευρώπη και την Ελλάδα θα μπορούσε να αποτιμηθεί πως είναι… αγγελιοφόρος ειρηνικών προθέσεων. 

Αυτό που επιζητά ο Μωάμεθ ο Γ’ ο Πορθητής, αφού είδε τα δυο στενά και την ξεχαρβαλωμένη οικονομία της χώρας του να θαλασσοδέρνεται στα φουρτουνιασμένα νερά μιας φαμπρικαρισμένης γαλάζιας πατρίδας είναι, να αξιοποιήσει και πάλι το κοψοχόλιασμα και τον πανικό που δημιουργεί στην Δύση η ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ πως θα μπορούσε να αλλάξει βέρες και να δώσει επίσημη υπόσχεση γάμου στον αρραβωνιάρη του Πούτιν! 

Αυτό λοιπόν είναι το κινούν αίτιο που κρύβεται πίσω από το κακομήχανο μυαλό του Πασά. Αξιοποιώντας για χιλιοστή φορά την πολιτική του εκκρεμούς, γλύκανε το δόντι της Ελλάδας και των δυτικών με Turkish delight, αποσκοπώντας να τους κουβαλήσει στο Γιουσουρούμ μπαζάρ του Ιστανμπούλ για να αρχίσει το αλά ούνα αλά ντούε αλά τρε… 

Δεν είμαι ούτε ο Κάλχας ούτε η Πυθία. Κι ούτε παινεύομαι πως έχω μαντικές ικανότητες. Απλά, με την λίγη νόηση που μου χάρισε η Ειμαρμένη θα προσπαθήσω να «μαντέψω» τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν.

·       Η Ευρώπη, ενθαρρυμένη από το κανάκεμα της Αμερικής, του ΝΑΤΟ της Ελλάδας και της Κύπρου, θα στρώσει κόκκινο χαλί στον… His Holiness ειρηνιστή Ογούζο Δαλάι Λάμα. Προσφέροντας του μποναμάδες, πεσκέσια και γαμήλια δώρα.

·      Ο Μπάιντεν, αφού εξασφάλισε το ΟΚ του κύριου Μητσοτάκη, εκμηδενίζοντας με τον τρόπο αυτό τις αντιρρήσεις του Μπομπ Μενέντεζ, θα «πείσει» τον φιλέλληνα Αμερικανό πολιτικό να αποσύρει τις ενστάσεις του και θα προσφέρει στην Τουρκία τα F16… Φτάνει ο Δαλάι Λάμα να του υποσχεθεί πως θα… 

·      Η Ελλάδα, η οποία εδώ και καιρό αποφεύγει να αναφερθεί στο Κυπριακό όπως ο διάολος το λιβάνι, θα αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, νεφελοβατώντας πως θα λύσει τις διαφορές που έχει με τους Ογούζους «γείτονες» της. Την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου, το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών, το αγκάθι των μουσουλμάνων της Θράκης, το Τουρκολυβικό σύμφωνο κ.α.

·      Ο Κύπριος πρόεδρος αξιοποιώντας το καλό κλίμα και μομέντουμ που δημιούργησε ο κλάδος ελαίας που πρόταξε προς την Ελλάδα η Τουρκία, θα παρακαθίσει σε νέες συνομιλίες οι οποίες θα αρχίσουν το πρώτο εξάμηνο του 2024.

·      Ο Γενικός Γραμματέας των Η.Ε., ως νέος Πυθαγόρας, θα προσπαθήσει να τετραγωνίσει τον κύκλο. Και μιας και οι Ελληνοκύπριοι της «Νότιας Κύπρου» επιμένουν σε λύση ΔΔΟ και οι «Τουρκοκύπριοι» της «Βόρειας Κύπρου» επιμένουν στην δημιουργία δύο κρατών, reductio ad absurdum, η λύση που θα μας προτείνει ο γεωμέτρης των Η.Ε. είναι… η συνομοσπονδία! 

·      Ο Ερντογάν, θα πάρει τα πεσκέσια και τα γαμήλια δώρα που θα του προσφέρουν η Αμερική, η Ευρώπη και η Ελλάδα… και σε αντάλλαγμα… θα… και θα… και θα και… θα!

·      Ο Ερσίν Τατάρ… Καλά! Αυτόν άστε τον. Από το βρακοζώνι του Ερντογάν κρέμεται. Θα κάνει ότι του πει ο Αγάς! 

 

Ευτυχώς στο στημένο αυτό παιχνίδι, τα τεχνάσματα, την υποκρισία και την σημαδεμένη τράπουλα των Άγγλων… υπάρχουν και καλά μαντάτα! 

Τελευταία έχω προσέξει πως το White House και οι Ευρωπαίοι πολιτευτές, όταν αναφέρονται στην λύση του Κυπριακού ζητήματος βάση της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, συμπληρώνουν την φράση τους με κάτι που εκκωφαντικά τονίζει ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Ότι ναι, η λύση θα βασίζεται στην ΔΔΟ… 

Αλλά!

«Η λύση πρέπει να είναι χωρίς κατοχικά στρατεύματα και αναχρονιστικές εξωτερικές εξαρτήσεις και ευθυγραμμισμένη με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.»

Επίλογος: 

Ο Ερντογάν, αφού γεμίσει το ζεμπίλι του με πουρμπουάρ και ασημώματα, τα οποία απλόχερα θα του χαρίσουν οι Δυτικοί διαπραγματευτές, ο Πασάς θα επιμείνει στα δικά του. 

Γιατί;

«Γιατί οι Τούρκοι οι οποίοι για περισσότερο από μισό αιώνα εργάζονται συστηματικά για να οικοδομήσουν τις επεκτατικές τους διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ τα σχέδια τους. Μόλις καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός της εντυπωσιοθηρίας του Ερντογάν οι συνομιλίες, και πάλι, θα καταλήξουν σε αδιέξοδο…

Προφητεία - «Σώπα όπου να ναι θα σημάνουν οι καμπάνες…»

Ο πρόεδρος της Κύπρου, ο οποίος έχει κάνει τα αδύνατα δυνατά να λύσει το Κυπριακό πρόβλημα με βάσει την ΔΔΟ και τις συγκλίσεις που κληρονόμησε, μετά και την τελευταία αποτυχία των διαπραγματεύσεων λόγο της Τουρκικής αδιαλλαξίας και της επιμονής του Ερντογάν να καταστήσει την Κύπρο Τουρκικό αφεντάτο, κόντρα στις υποδείξεις όλων πως… «η λύση πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένη με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο» αποφάσισε…

·      Να προβάλει τους λόγους που υποχρέωσαν την Ευρώπη να θεσπίσει μαζικές και άνευ προηγουμένου κυρώσεις κατά της Ρωσίας, μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, και να ζητήσει από τους Ευρωπαίους συνεταίρους μας να επιβάλουν αντίστοιχες κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας. 

Αναπόφευκτα, η ενέργεια αυτή του Κύπριου προέδρου θα θέσει το Κυπριακό πρόβλημα πάνω στην σωστή του βάση, θα πονοκεφαλιάσει τους Αμερικανούς και θα υποχρεώσει τον Γ.Γ. των Η.Ε. να σταματήσει να πειραματίζεται με τις αλχημείες που του υπέδειξαν οι Άγγλοι.

Βέβαια, πριν αρχίσετε να βαράτε τις καμπάνες από την χαρά σας γιατί επιτέλους «αλλάξαμε πορεία» και όπως ο Ουκρανικός λαός έτσι κι εμείς θα διεκδικήσουμε την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ μας, οφείλω να τονίσω πως… εικασίες κάνω! 

Είμαι βέβαια «μάντης» από τα γεννητούρια μου. Αυτό όμως συμβαίνει επειδή γεννήθηκα στην Σκάλα. Και όχι γιατί είμαι προικισμένος με μαντικές ικανότητες σαν την Μαντώ. Γι’ αυτό κάντε λίγη υπομονή μέχρι να σβήσουν τα βεγγαλικά που άναψε ο Ερντογάν. Κι αν όντως η «προφητεία» μου βγει αληθινή κι ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης αποφασίσει να επαναφέρει το Κυπριακό στην σωστή του βάση, τότε μαζί θα τρέξουμε στην εκκλησία να ανάψουμε κερί, να βάλουμε τον σταυρό μας και να πούμε…

Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν…

Σταύρος Σιδεράς  

Honorary Professor,

Award winning Writer, Composer, 

Producer, Director,

Co-Founder and President of “Charisma” 

Member of UNESCO Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα