Δωροδοκήθηκε με 1 εκ. ευρώ από Κύπρο - Τον διώκουν Ρουμανία

Δίωξη κατά του πρώην Διευθυντή της ρουμανικής ταχυδρομικής υπηρεσίας MihaiToader, ξεκίνησε η Εθνική Διεύθυνση για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (DNA) της χώρας, με την κατηγορία της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες με εταιρεία που εδράζεται στην Κύπρο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Romanian-Insider, οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι η Toader έλαβε 1,6 εκατομμύρια ευρώ από μια εταιρεία

λογισμικού με έδρα την Κύπρο, μέσω ενδιάμεσου φορέα, για να αναθέσει σύμβαση σε μια συγκεκριμένη εταιρεία.

Σε αντάλλαγμα, ο πρώην διευθυντής συνήψε σύμβαση δημοσίων συμβολαίων με την εν λόγω εταιρεία.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προγράμματα λογισμικού που πωλήθηκαν στην εταιρεία, με 6.583.000 ευρώ, κοστίζουν 500.000 ευρώ», αναφέρει η δήλωση του DNA.

Από τα 6,58 εκατ. ευρώ, συνεχίζει το δημοσίευμα, η κυπριακή εταιρεία μεταβίβασε 3,88 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς που ανοίχτηκαν σε τράπεζα στην Ελβετία από τρεις υπεράκτιες εταιρείες που ελέγχονταν από τους δύο άλλους κατηγορούμενους στην υπόθεση αυτή. Στη συνέχεια, οι εμπλεκόμενοι μετέφεραν 1,6 εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμό που άνοιξε μια ρουμανική εταιρεία σε αυστριακή τράπεζα. Τα χρήματα αποτελούσαν τη δωροδοκία που προοριζόταν για τον πρώην γενικό διευθυντή των ρουμανικών ταχυδρομείων.

Τα υπόλοιπα χρήματα μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς στην Ελβετία, που ανοίχτηκαν από δύο υπεράκτιες εταιρείες που ελέγχονταν επίσης από τους ίδιους.

Ο Mihai Toader καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια και έξι μήνες φυλάκιση το 2015, μαζί με άλλα τρία διευθυντικά στελέχη της Ρουμανικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας, για κατάχρηση εξουσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα