«Δοκιμασία» στην... αφιλόξενη Γερμανία για τον Ολυμπιακό

Δύσκολη δοκιμασία για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που θα αγωνιστεί στην έδρα της Μπάμπεργκ, στην οποία δεν έχει νικήσει ποτέ! Συγκεκριμένα, οι Γερμανοί έχουν νικήσει τρεις φορές στο γήπεδό τους επί του Ολυμπιακού (73-61 τη σεζόν 2010/2011, 72-71 τη σεζόν 2015/2016 και 82-68 τη σεζόν 2016/2017).

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι», που έχουν ρεκόρ 9-2 στη φετινή διοργάνωση, θέλουν να μείνουν στην 1η θέση ξορκίζοντας την κατάρα απέναντι στην ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, που έχει ρεκόρ 5-6 στη

Euroleague και προέρχεται από τις ήττες στα ματς με ΤΣΣΚΑ και Χίμκι.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στη γερμανική πόλη χωρίς τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Δημήτρη Αγραβάνη και έτσι η front line του θα είναι... μισή, ενώ πρόβλημα στη μέση αντιμετώπισε τις τελευταίες ημέρες ο Γιώργος Πρίντεζης. Παράλληλα, επιστρέφει στη δράση ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Υπενθυμίζεται, βέβαια, πως οι Πειραιώτες μετρούν πέντε σερί νίκες.

Σημαντικό στοιχείο του αγώνα, τα πρόσωπα που συνδέουν τις δύο ομάδες. Μπράιαν Ρόμπερτς και Γιάνις Στρέλνιεκς θα επιστρέψουν στο γήπεδο της ομάδας, με την οποία «έφτιαξαν» το όνομά τους στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ενώ ο Ντάνιελ Χάκετ, που βρέθηκε την προηγούμενη διετία στον Ολυμπιακό, θα φιλοξενήσει την πρώην ομάδα του.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε για την αναμέτρηση: «Η Μπάμπεργκ είναι μια δύσκολη έδρα. Είναι μια δύσκολη ομάδα που έχει υπομονή στην επίθεση. Παίζει ένα στιλ παιχνιδιού που είναι το ίδιο εδώ και πολλά χρόνια, ανεξαρτήτως προσώπων, και αυτό την κάνει αξιόμαχη. Είναι δύσκολη έδρα γενικότερα και λόγω του κόσμου που πιέζει την αντίπαλη ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Τα επίπεδα συγκέντρωσής μας και ετοιμότητάς μας θα πρέπει να είναι πολύ υψηλά και θα πρέπει να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει για να πάρουμε από το παιχνίδι αυτό που θέλουμε».

Από την πλευρά του, ο Αντρέα Τρινκιέρι τόνισε: «Όταν παίζεις απέναντι στον Ολυμπιακό, πρέπει να αντιμετωπίσεις έναν Έλληνα Θεό, τον Βασίλη Σπανούλη. Επίσης, θα πρέπει να είσαι έτοιμος απέναντι στο πιο αποτελεσματικό "4άρι" της Ευρώπης, τον Πρίντεζη. Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αντιμετωπίζουμε μία από τις καλύτερες αμυντικές ομάδες σε όλη την Euroleague. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι, αποδοτικοί και να έχουμε συνέπεια και στις δύο πλευρές του παρκέ».

Το παιχνίδι έχει ξεχωριστή σημασία, αφού θα ακολουθήσει μία ακόμη... διαβολοβδομάδα, με τον Ολυμπιακό να έχει αρχικά εντός έδρας ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (20/12) και στη συνέχεια θα παίξει στην έδρα της Εφές (22/12).

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:

Φενέρμπαχτσε - Ζαλγκίρις Κάουνας 19:45 (Novasports 1HD)

Μπάμπεργκ - Ολυμπιακός 21:00 (Novasports 2HD)

Oυνικάχα Μάλαγα - Χίμκι 21:00 (Novasports 5HD)

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάμπεργκ 21:45 (Νοvasports 1HD)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μακάμπι Τελ Αβίβι (15/12, 19:30)

Εφές - Μπασκόνια (15/12, 19:30)

Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο (15/12, 21:15)

Βαλένθια - Ερυθρός Αστέρα (15/12, 21:30)

Keywords
Τυχαία Θέματα