ΔΝΤ: Επικαιροποίησε την έκθεση βιωσιμότητάς ελληνικού χρέoυς

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ενημέρωσε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης τα μέλη του ΔΣ του "Ταμείου" για τις εξελίξεις στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου Τζέρι Ράις.

​"Μετά τη συμμετοχή της στις συζητήσεις για την Ελλάδα που έλαβαν χώρα στις Βρυξέλλες

το Σαββατοκύριακο, η γενική διευθύντρια ενημέρωση το ΔΣ για το αποτέλεσμα, όπως αντικατοπτρίζεται στην δήλωση των ηγετών της Ευρωζώνης".

Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι το ΔΝΤ παραμένει έτοιμο να εργαστεί με τις ελληνικές Αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους για να βοηθήσει αυτή τη σημαντική προσπάθεια να προχωρήσει.

Η κ. Λαγκάρντ αναμένεται να επιστρέψει απόψε στη Νέα Υόρκη, ακυρώνοντας την επίσκεψή της στην Αντίς Αμπέμπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενημέρωση ήταν "τυπική" χωρίς πολλές λεπτομέρειες. Η κ. Λαγκάρντ μίλησε για τις δυσκολίες που υπήρχαν στις συνομιλίες και τις μεγάλες προσπάθειες να επιτευχθεί συμφωνία.

Ανέφερε στα μέλη ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να έχει ρόλο και ότι η βιωσιμότητα θα συνεχίσει να απασχολεί το "Ταμείο" και είναι βασικό στοιχείο του Προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ έχει επικαιροποιήσει την έκθεση βιωσιμότητάς του για το ελληνικό χρέος και αντί των 20 ετών η επιμήκυνση που προτείνεται είναι 60 χρόνια. Το νέο επικαιροποιημένο κείμενο δεν έχει ακόμη παρουσιαστεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα