ΔΗΣΥ: Η Ε. Νικοδήμου άφησε το αποτύπωμα της στο κυπριακό πολιτιστικό γίγνεσθαι

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός για τον θάνατο της Ελένης Νικοδήμου.

Ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι «η Ελένη Νικοδήμου τίμησε την Κύπρο μας και διακρίθηκε διεθνώς εκθέτοντας έργα της σε όλο τον κόσμο. Η τέχνη της διαπνέεται από την ευαισθησία και την ορμή ενός ανθρώπου παθιασμένου με οτιδήποτε και αν καταπιάστηκε».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Με απέραντη θλίψη η ηγεσία, οι βουλευτές

και τα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της σπουδαίας ζωγράφου του τόπου μας Ελένης Νικοδήμου.

Με την παρορμητικότητα, το ταλέντο και τον εκρηκτικό αυθορμητισμό της, η Ελένη Νικοδήμου άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στο κυπριακό πολιτιστικό γίγνεσθαι και όχι μόνο.

Ξεκίνησε το ταξίδι της, κάνοντας τα πρώτα της βήματα στην αγαπημένη της Άλωνα. Διακρίθηκε στον αθλητισμό, στον στίβο και υπήρξε πανελληνιονίκης. Αρχικά σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών της Αθήνας.

Με το πείσμα και τον δυναμισμό που την χαρακτήριζε γρήγορα οδηγήθηκε στο Παρίσι για να διεκδικήσει το όνειρό της, σπουδάζοντας ζωγραφική και χαρακτική στην Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts.

Η Ελένη Νικοδήμου τίμησε την Κύπρο μας και διακρίθηκε διεθνώς εκθέτοντας έργα της σε όλο τον κόσμο. Η τέχνη της διαπνέεται από την ευαισθησία και την ορμή ενός ανθρώπου παθιασμένου με οτιδήποτε και αν καταπιάστηκε.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον αγαπημένο της σύζυγο και στους οικείους της.

Διαβάστε ακόμη: «Η Ελένη Νικοδήμου σφράγισε με το έργο της εικαστική σκηνή της Κύπρου»

Keywords
Τυχαία Θέματα