Μακριά από τα καθήκοντά του ο Ρουμπιάλες μετά το φιλί σε αθλήτρια

Η FIFA απομάκρυνε το Σάββατο προσωρινά από τα καθήκοντά του τον Λουίς Ρουμπιάλες , Πρόεδρο της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου μετά το φιλί στα χείλη στην παίκτρια του Μουντιάλ Τζένι Ερμόζο, κάτι που προκάλεσε κατακραυγή.

Αποφάσισε επίσης την απαγόρευση οποιασδήποτε επαφής.

«Αποφασίσαμε σήμερα να αναστείλουμε προσωρινά τον κ. Λουίς Ρουμπιάλες από όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο», ανέφερε σε ανακοίνωση η FIFA.

H αναστολή έχει διάρκεια 90 ημέρες, ενώ παράλληλα κινούνται πειθαρχικές διαδικασίες εις βάρος του 46χρονου.

Η κίνηση της FIFA ήταν η τελευταία εξέλιξη σε μια βαθύτερη διαμάχη μεταξύ του Ρουμπιάλες και της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (RFEF) και της Ερμόζο και των συμπαικτριών της, η οποία σύμφωνα με τις παίκτριες αμαύρωσε τη δόξα της νίκης τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αυστραλία, την περασμένη Κυριακή.

Η Ερμόζο είπε σε δήλωση την Παρασκευή ότι ο Ρουμπιάλες και η Ομοσπονδία άσκησαν "συνεχή πίεση" σε αυτήν, την οικογένεια και τους φίλους της για να την κάνουν να εμφανιστεί δίπλα στον Ρουμπιάλες σε ένα βίντεο στο οποίο ζητούσε συγγνώμη για το φιλί του, αλλά εκείνη αρνήθηκε.

Ο Ρουμπιάλες αρνήθηκε να παραιτηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση της RFEF την Παρασκευή και το Σάββατο, η ομοσπονδία απείλησε να κινηθεί νομικά για τα "ψέματα" , όπως είπε, της Ερμόζο σε σχέση με το επίμαχο φιλί.

Η Ερμόζο είπε ότι ουδέποτε συναίνεσε στο φιλί μετά τη νίκη με 1-0 επί της Αγγλίας στο Σίδνεϊ.

Η Ισπανική Ομοσπονδία είπε ότι τα ψέματα της παίκτριας, όπως τα χαρακτήρισε, θα αποδειχθούν και ότι όσες νομικές ενέργειες και αν χρειαστούν θα γίνουν για την υπεράσπιση της τιμής του Προέδρου της RFEF.

Η Ερμόζο και άλλοι 80 παίκτες της Ισπανίας, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της ομάδας γυναικών που κατέκτησε το τρόπαιο ανακοίνωσαν ότι δεν θα παίξουν για την εθνική ομάδα μέχρι να αλλάξει η ηγεσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα