Διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας - Αλβανίας

«Θρασύτατη ενέργεια» χαρακτηρίζει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας την ανάρτηση από Αλβανούς φιλάθλους πανό που κατηγορούσε την Ελλάδα για σφαγές με «100.000 Αλβανούς νεκρούς» στην «Τσαμουριά».

Η ανάρτηση έγινε κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Αλβανίας – Ελβετίας για το EURO 2016.

Σε γραπτή του δήλωσή, ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ Ευστράτιος Ευθυμίου χαρακτηρίζει

«προβοκατόρικο και προκλητικό» το συμβάν και επισημαίνει ότι οι ενέργειες των Αλβανών οπαδών παραβιάζουν «καταφανώς» τους κανονισμούς της UEFA για απαγόρευση ανάρτησης οποιουδήποτε συνθήματος με προκλητικό περιεχόμενο.

Επιπλέον, ζητά την άμεση τιμωρία των υπευθύνων και υπογραμμίζει ότι, η ελληνική κυβέρνηση προχωρά σε «αυστηρές παραστάσεις διαμαρτυρίας προς την UEFA και τους Γάλλους διοργανωτές» από τους οποίους περιμένει εξηγήσεις. Όπως αναφέρει, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, η είσοδος του προκλητικού πανό δεν απετράπη με το γνωστό αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, η Ελληνική Κυβέρνηση δίνει το χρονικό περιθώριο στην Αλβανική να καταδικάσει «την απαράδεκτη και προκλητική αυτή ενέργεια».

Τέλος, ο κ. Ευθυμίου αναφέρει ότι «είναι ολοφάνερο ότι αυτές οι προβοκατόρικες ενέργειες γίνονται από περιθωριακούς κύκλους που είναι δυσαρεστημένοι από την προσέγγιση Ελλάδας-Αλβανίας και από την επίσημη παραδοχή από το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα Τσαμουριάς».

Keywords
Τυχαία Θέματα