Πραγματοποιήθηκε το ετήσιο προσκύνημα στον Απόστολο Βαρνάβα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το ετήσιο προσκύνημα στο ιστορικό μοναστήρι του Αποστόλου Βαρνάβα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου για το Θρησκευτικό Διάλογο στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό.

Το προσκύνημα πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της εορτής του Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτή της Εκκλησίας της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι ως ένδειξη αμοιβαίου σεβασμού, ο Μουφτής της Κύπρου Δρ. Talip Atalay απέστειλε τον εκπρόσωπό

του για να μεταφέρει χαιρετισμούς καλής θέλησης προς τους πιστούς και προς τον Αρχιεπίσκοπο της Κύπρου Χρυσόστομο Β’

Όπως αναφέρεται, είχε προηγηθεί μια χειρονομία καλής θέλησης από την πλευρά του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, όταν το 2015 απέστειλε τον εκπρόσωπό του για να μεταφέρει τους χαιρετισμούς του στους Μουσουλμάνους προσκυνητές τουρκικής καταγωγής που είχαν πραγματοποιήσει προσκύνημα στο Χαλά Σουλτάν Τεκκέ στη Λάρνακα.

Μια μικρή αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους πρέσβεις και τους εκπροσώπους της Αυστρίας, της Φινλανδίας, της Ιρλανδίας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας συνόδευσαν τον Σουηδό Πρέσβη και το Γραφείο για το Θρησκευτικό Διάλογο στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό στο προσκύνημα, ως ένδειξη της υποστήριξής τους στο διάλογο των θρησκευτικών ηγετών για την ειρήνη στη Κύπρο και της επιβεβαίωσης των προσπαθειών τους για το σεβασμό της ελευθερίας της θρησκείας και της πίστης.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες επανέλαβαν την πεποίθησή τους ότι η ελευθερία της θρησκείας δεν αποτελεί μόνο μέρος της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Σύμβασης για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Θεμελιωδών Ελευθεριών του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά είναι επίσης μέρος της διδασκαλίας του Χριστιανισμού και του Ισλάμ.

«Παραμένουμε αισιόδοξοι όταν βλέπουμε ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες της Κύπρου, ανεξαρτήτως θρησκείας και δόγματος, εκφράζουν το σεβασμό τους για την πίστη και τους τόπους λατρείας του κάθε ενός, υποστηρίζουν την ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα θρησκευτικά ιδρύματα και αποδέχονται τις διαφορές, τον πολιτισμό και τη θρησκεία του κάθε ενός ως πλούτο. " δήλωσε ο Εκτελεστικός Συντονιστής του Γραφείου Salpy Eskidjian.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα